Stichting Zijweg

Stichting Zijweg zet zich in voor vrouwen en hun kinderen die die te maken hebben (gehad) met geweld en/of stalking door een (ex-)partner. De organisatie biedt directe hulp aan slachtoffers door middel van lotgenotencontact en informatieverstrekking. Daarnaast gaat de Stichting gaat de dialoog aan met hulpverleningsorganisaties die zich richten op de preventie en aanpak van partnergeweld. Het doel hiervan is om het perspectief van de ervaringsdeskundige te vertolken.

 

Stichting ZijwegWeer in eigen kracht kunnen geloven door middel van krachtgroepen

Een belangrijke doelstelling van Stichting Zijweg, is om slachtoffers van huiselijk geweld weer in hun eigen kracht te laten geloven. Dit wordt gerealiseerd door hen in contact met elkaar te brengen in lotgenotengroepen ofwel krachtgroepen. Tijdens de ontmoetingen kunnen vrouwen met elkaar praten over (ex-) partnergeweld en ervaringen delen. De ontmoetingen worden begeleid door ambassadeurs/ ervaringsdeskundigen die vooraf zijn getraind door Stichting Zijweg.

 

Of treed direct in contact met Stichting Zijweg

Je kunt ook met vragen terecht bij Stichting Zijweg via het contactformulier op de website of direct via de mail. De organisatie zorgt ervoor dat alle vragen van slachtoffers op professionele wijze worden beantwoord. Er wordt geluisterd naar je verhaal en indien gewenst kan de hulpverlener je doorverwijzen naar gespecialiseerde instanties, zoals advocaten en vrouwenopvang.

 

Stappenplan bij stalkers en huiselijk geweld

Op de website van Stichting Zijweg vind je uitgebreide informatie over hoe je om moet gaan met stalkers en huiselijk geweld. Zo biedt de organisatie een stappenplan voor bij stalkers. Hierin wordt uitvoerig uitgelegd welke stappen je moet ondernemen wanneer je te maken hebt met belaging. Denk hierbij aan hoe je het best bewijsmateriaal verzameld om later mee naar de politie te gaan.

 

Ook wanneer je te maken hebt met huiselijk geweld kun je bij Stichting Zijweg terecht voor zeer praktische informatie. Je vind hier bijvoorbeeld informatie over de gevolgen van een echtscheiding bij partnergeweld. Maar ook hoe je aangifte kunt doen van huiselijk geweld of wat je kunt doen als omstander.

 

Ga direct naar de website

 
www.stichtingzijweg.nl

Contactgegevens

www.stichtingzijweg.nl

Adresgegevens
Flits 2
1231 SN Loosdrecht