Kenza werd tien jaar lang seksueel misbruikt en ontdekte dat ze er niet alleen voor staat.

Als je seksueel misbruik meemaakt(e), kun je het gevoel hebben dat je je nooit beter zal voelen. Ook Kenza had dit gevoel. Ze deelt haar verhaal op Slachtofferwijzer. Om te laten zien dat je er nooit alleen voor staat, en dat iedereen in staat is om te helen.

Kenza werd tien jaar lang seksueel misbruikt en ontdekte dat ze er niet alleen voor staat.

Kenza: “Ik ben tien jaar lang seksueel misbruikt. In deze periode maakte ik van alles mee: van seksuele intimidatie tot aanrandingen en verkrachtingen. De daders waren vreemden en bekenden, maar wat zij met elkaar gemeen hadden was dat zij misbruik van mij maakten.”

"Het voelde alsof mijn lichaam van mij gestolen was."
Kenza werd tien jaar lang seksueel misbruikt

“Heel lang lukte het mij niet om los te komen uit deze cirkel van misbruik. Het voelde alsof mijn lichaam van mij gestolen was.”

Toch lukte het Kenza op haar 22ste om de cirkel te doorbreken. (Bekijk ook de video waarin Kenza haar verhaal vertelt.)

Nieuwe kracht door therapie

Kenza vertelt wat haar heeft geholpen om de cirkel te doorbreken.

“Ik kwam bij een traumatherapeute terecht die heel goed aansloot bij wat ik op dat moment nodig had. In totaal heb ik zeven jaar therapie gehad, waaronder EMDR-therapie en exposure-therapie. Het gaf mij kracht om veel te praten over de dingen die ik heb meegemaakt. Ik schreef dit op en las het voor tijdens therapie.”

"Het gaf mij kracht om veel te praten over wat ik heb meegemaakt.”

“Naast therapie was ik veel bezig met tekenen, muziek luisteren, de teksten van muziek voelen, gedichten schrijven en foto’s maken. En ook mijn dieren hebben mij veel gegeven. Voor mijn dieren was mijn lichaam niet vies en beschadigd. Zij leerden mij weer anders naar de wereld te kijken.”

Eerlijkheid en openheid

Online was Kenza open over wat zij heeft meegemaakt. Ze deelde haar verhaal via social media, op haar vroegere Instagram-kanaal ‘Strong like a fighter’.

“Ik begon langzaam met het delen van wat mij is overkomen. Dit opende gesprekken waar ik heel veel aan had. De mensen die mijn proces volgden, betekenen heel veel voor mij. Dit zijn mensen die mijn verhaal geloofden en hun vertrouwen uitspraken.”

“Ik besefte dat ik hierin ook iets kon betekenen voor anderen. Het is namelijk heel belangrijk om geloofd en gezien te worden. Dat we over seksueel misbruik mogen praten, en dat mensen naar je verhaal luisteren. Door mijn eerlijkheid en openheid hoop ik ook anderen te steunen en te laten zien dat je niet alleen bent.”

Kenza werd tien jaar lang seksueel misbruikt.
"Als mens kunnen we helen van de meest verschrikkelijke dingen. En als ik het kan, dan kan iedereen het.”

Helen

‘’Inmiddels is er nog steeds ruimte voor het trauma, maar er is ook ruimte voor andere dingen. Eerst was dat niet zo en was het trauma alles wat er in mij was. Nu volg ik een opleiding om met hulphonden te werken en woon ik op mezelf. Dit heeft tijd gekost en ik kon me een beter leven lange tijd niet voorstellen.”

“Wat ik lotgenoten graag meegeef, is dat wij als mens kunnen helen van de meest verschrikkelijke dingen. En als ik het kan, dan kan iedereen het.”

Wil je zelf jouw verhaal delen op Slachtofferwijzer, anoniem of onder je eigen naam? Dit kan veel steun en herkenning geven aan lotgenoten en kan jou zelf ook helpen in je herstel. Lees meer over het delen van jouw verhaal op Slachtofferwijzer.

Verhalen van anderen

Bekijk alle verhalen

Lees verder

Vertel ons wat je vindt van deze website