Romi vond de moed om over haar loverboy te vertellen

Romi* ontmoette een jongen toen zij op de middelbare school zat. Het contact tussen hen leek eerst onschuldig, maar uiteindelijk dreigde hij met het verspreiden van haar naaktfoto’s. Het ging van kwaad tot erger en het werd steeds moeilijk voor Romi om uit deze situatie te komen. Ze vertelt haar verhaal hier.

Romi vond de moed om over haar loverboy te vertellen

Toen Romi in de vierde klas van de havo zat, ging ze regelmatig naar het skatepark. Ook op de dag dat ze hier een jongen ontmoette. “Ik zat met twee klasgenootjes te kijken, toen hij op een gegeven moment naar ons toe kwam lopen. Hij zag er niet echt uit als een typische stoere jongen, zoals de rest van zijn vrienden. Toch kwam hij wel gelijk zelfverzekerd over en vroeg hij of hij mijn Snapchat mocht. Dat vond ik wel leuk. Ik kreeg niet echt aandacht op school, omdat ik best wel verlegen was.”

“Hij raakte me aan op plekken waar ik dat niet wilde.”

Naaktfoto’s

Romi gaf haar Snapchat aan de jongen en niet veel later hadden ze hier regelmatig contact. “We stuurden elkaar foto’s. In het begin was dat allemaal best wel onschuldig, maar later stuurden we ook naaktfoto’s naar elkaar. Ik zag daar zelf niet zo het kwaad van in en vond het ook moeilijk om nee te zeggen. Het lijkt tegenwoordig zo normaal om naaktfoto’s uit te wisselen.” Na een tijdje heeft Romi ook afgesproken met de jongen. “Toen ik met hem afsprak, zoende hij me ook en hij raakte me op allerlei plekken aan waar ik dat helemaal niet wilde. Ik voelde me er helemaal niet fijn bij, maar de sfeer sloeg om als ik daar iets van zei. Later begon hij ook met dreigen als ik zei dat ik dingen niet wou, hij dreigde dan bijvoorbeeld om mijn naaktfoto’s te verspreiden. Ik wilde niet meer met hem afspreken en bedacht smoesjes.”

Niet praten

Het was voor Romi heel lastig om uit deze neerwaartse spiraal te komen. “Hij was vaak ook heel lief voor mij. Ook wilde hij dat ik zijn vrienden zou leren kennen. Zo kwamen zijn vrienden een keer langs ’s avonds. Dat was echt vreselijk. Ze deden allemaal dingen die ik helemaal niet wilde en zaten tegen mijn wil aan mij. Van mijn vriend mocht ik er niet over praten met mijn vriendinnen en ouders. Volgens hem waren mijn vriendinnen niet goed voor me. Ik ging daar steeds meer in geloven. Op een gegeven moment kreeg ik een berichtje van een van zijn vrienden, met daarin een naaktfoto van mij die ik alleen met mijn vriend had gedeeld. Hij zei dat hij met me af wilde spreken en dat mijn vriend dat ook goed vond. Op dat moment draaide mijn maag echt om van de stress. Ik wilde helemaal niet afspreken. Toen kreeg ik terug dat als ik dat niet deed, dat hij mijn foto online zou zetten.”

“Ik vond het heel moeilijk om er over te praten, toch merkte ik ook dat het hielp."

Niet mijn eigen schuld

“Mijn moeder vroeg regelmatig wat er aan de hand was, maar ik durfde lange tijd niets tegen haar te zeggen.” Uiteindelijk heeft Romi toch de moed gevonden en haar verhaal met haar ouders gedeeld. Hierdoor lukte het haar om los te komen uit deze situatie. “Ik vond het heel moeilijk om er over te praten, toch merkte ik ook dat het hielp. Ik was bang voor de reacties, maar iedereen reageerde eigenlijk heel goed. Ik weet nu ook dat wat er gebeurd is niet mijn eigen schuld is. Ik vind het belangrijk dat anderen die dit ook overkomt dit weten. Praten hielp mij echt heel erg en je hoeft het niet alleen te doen.”

De foto en de naam van Romi zijn vanwege privacy niet echt. Wat haar overkomen is, helaas wel.

Lees verder

Vertel ons wat je vindt van deze website