Hoe gaan loverboys en lovergirls te werk?

Het is handig om te weten hoe loverboys en lovergirls te werk gaan. Dit helpt je om een loverboy of lovergirl te herkennen. En om te begrijpen hoe je wordt misleid als je met een loverboy of lovergirl te maken hebt.

Hieronder lees je wat een loverboy en lovergirl precies doen om je seksueel of op een andere manier te kunnen uitbuiten.

Hoe gaat een loverboy offline te werk?

Een loverboy kan ervoor kiezen een relatie met je op te bouwen en zo je vertrouwen te winnen. Hij neemt er echt de tijd voor om je te laten geloven dat hij om je geeft. Met cadeaus, lieve woorden en positieve aandacht.

Hij is een meester in manipuleren. Daarom is het helemaal niet vreemd dat je hem gelooft en gevoelens voor hem krijgt. Ook al doet hij vaag over zijn privéleven en heb je het gevoel dat hij daarover kan liegen. Bijvoorbeeld omdat je nooit bij hem thuis mag komen.

Een loverboy wil jou helemaal in zijn macht hebben. Daarom probeert hij je weg te houden van je vrienden en familie. Hij probeert jullie ruzie te laten krijgen en zegt nare dingen over ze. Zodat je het gevoel hebt dat je alleen hem nog kunt vertrouwen.

Zodra hij weet dat je hem helemaal vertrouwt, zegt hij dat je hem moet helpen met geldproblemen. Het kan gaan om het afsluiten van een lening of abonnement, maar ook om seks met een vriend of onbekende.

Geef je aan dat je dat niet wilt? Dan probeert hij je dwingen. Hierbij kan hij dreigen met het stoppen van de relatie, dreigen met geweld of geweld gebruiken. Zo maakt hij het je extra moeilijk om nee te durven zeggen.

Om jou toch bij hem te laten blijven, doet hij af en toe weer lief. Om daarna weer agressief en boos te worden. Dit wisselt zich af.

Hoe erg het ook is wat een loverboy jou aandoet, uiteindelijk doet hij alsof je zelf om de situatie hebt gevraagd. Terwijl hij zelf fout zit, geeft hij jou een gevoel van schuld en schaamte.

Wat te doen bij een loverboy (of lovergirl)?

Hoe kom je van een loverboy af? Wat als je een veilige opvangplek nodig hebt, of iemand om mee te praten? Hoe herken je een loverboy en hoe gaat een lovergirl te werk?

Op deze pagina vind je antwoord op dit soort vragen.

Lees verder

Hoe gaat een loverboy online te werk?

Het kan ook dat een loverboy online contact met je zoekt. Bijvoorbeeld via een chatroom of via social media. Deze aanpak komt steeds vaker voor.

Ook via deze weg kan een loverboy een relatie met je opbouwen. Maar vaak vraagt hij je al snel om bijvoorbeeld een naaktfoto te sturen. Of hij maakt een screenshot op het moment dat je iets laat zien via de webcam. En dreigt dit beeld te delen met anderen, als je niet doet wat hij zegt.

Hoe gaat een lovergirl te werk?

Een lovergirl is vaak eerst zelf slachtoffer geworden van een loverboy. En brengt daarna anderen met hem in contact. Ze kiest hiervoor meiden (of jongens) uit die gepest worden, eenzaam en/of onzeker zijn. Dit doet ze bijna altijd onder dwang.

Een lovergirl zal je al snel het gevoel geven je beste vriendin te (kunnen) zijn. Ze kan je cadeaus geven zoals kleding of make-up. Hiermee probeert ze extra vertrouwen te winnen, want je voelt je zekerder over jezelf en daar heeft zij voor gezorgd.

Ondertussen maakt het krijgen van cadeaus het voor jou lastiger om nee tegen haar te zeggen. En dat is al moeilijk. Want omdat je haar als vriendin ziet, ga je er niet van uit dat ze kwade bedoelingen heeft.

Als ze je vertrouwen gewonnen heeft, zorgt ze voor een ontmoeting met de loverboy. Hij dwingt jou vervolgens tot dingen die je eigenlijk niet wilt doen. Dit kan gaan om het afsluiten van een abonnement of lening, maar ook om seks met onbekenden. Vaak gaat dit samen met dreiging en geweld.

Ook de lovergirl kan dreigen. Bijvoorbeeld met het stoppen van de vriendschap, met slutshaming of met geweld.

Lees meer over online seksueel misbruik, over seksuele uitbuiting of over de gevolgen van seksueel misbruik. Of lees op onze website WTFFF!? verhalen van jongeren die online seksueel misbruik meemaakten en er weer bovenop zijn gekomen.

Romi vond de moed om over haar loverboy te praten en kwam zo uit zijn macht.
Romi vond de moed om over haar loverboy te praten en kwam zo uit zijn macht.

Romi vond de moed om over haar loverboy te praten en kwam zo uit zijn macht

Lees het verhaal van Romi

Lees verder

Vertel ons wat je vindt van deze website