Hoe herken je een loverboy of lovergirl?

Misschien twijfel je of je met een loverboy te maken hebt. Bijvoorbeeld omdat iemand jou dingen vraagt die niet fijn voelen, maar je niet gelooft dat hij het slecht kan bedoelen.

Het kan lastig zijn om te weten waar je een loverboy aan kunt herkennen. Zeker nu loverboys steeds vaker online met je in contact komen. En nu ze steeds vaker lovergirls inzetten om aan nieuwe meiden (of jongens) te komen. Iets wat volgens Stichting Stop Loverboys in 85% van de gevallen die bekend zijn, voorkomt.

Vroeger nam een loverboy de tijd om een relatie met je op te bouwen. Hij gaf je cadeautjes en zei dat hij verliefd op je was. Pas als hij je vertrouwen had gewonnen, begon hij te dreigen. En je te dwingen om iets te doen wat je niet wilde.

Deze aanpak komt nog steeds voor, maar in deze tijd zal een loverboy zelf eerder online contact zoeken. Bijvoorbeeld via een chatroom of via social media.

Hij vraagt je bijvoorbeeld om een naaktfoto te sturen. Of maakt een screenshot op het moment dat je iets laat zien via de webcam. En dreigt dan om dit beeld met anderen te delen, als je niet doet wat hij zegt.

Wat te doen bij een loverboy/lovergirl?

Hoe kom je van een loverboy af? Wat als je een veilige opvangplek nodig hebt, of iemand om mee te praten? Hoe herken je een loverboy en hoe gaat een lovergirl te werk? Op deze pagina vind je antwoord op dit soort vragen.

Lees verder

Vijf kenmerken waar je een loverboy aan kunt herkennen

Er zijn vijf signalen waar je een loverboy aan kunt herkennen. De eerst drie kenmerken hieronder passen vooral bij de loverboys die nog op de ‘oude’ manier te werk gaan. Al kunnen ze ook gelden voor de loverboys die online contact met je zoeken.

Vier kenmerken waar je een lovergirl aan kunt herkennen

Een lovergirl is vaak eerst zelf slachtoffer geworden van een loverboy. En brengt daarna anderen met hem in contact. Ze kiest hiervoor meiden (of jongens) uit die gepest worden, eenzaam en/of onzeker zijn. Dit doet ze bijna altijd onder dwang.

Net als bij een loverboy zijn er bepaalde signalen waar je een lovergirl aan kunt herkennen.

Romi vond de moed om over haar loverboy te praten en kwam zo uit zijn macht.
Romi vond de moed om over haar loverboy te praten en kwam zo uit zijn macht.

Romi vond de moed om over haar loverboy te praten en kwam zo uit zijn macht

Lees het verhaal van Romi

Lees verder

Vertel ons wat je vindt van deze website