Seksueel geweld is in verreweg de meeste gevallen enorm ingrijpend. Wij zijn er om je te helpen en bieden je graag snel de weg naar de hulp die bij jou past. Wanneer je te maken hebt gehad met een aanranding of verkrachting is het goed om zo snel mogelijk contact op te nemen met het Centrum Seksueel Geweld (CSG) via: 0800 0188. Bij het CSG staat een team van specialisten klaar om je te helpen op medisch en psychisch vlak. Ook kunnen zij je, wanneer je hier zelf aan toe bent, helpen bij het doen van aangifte. Op deze pagina worden de verschillende vormen van seksueel geweld beschreven en vind je per onderwerp de hulporganisaties die klaar staan om jou te helpen. Weet dat je er niet alleen voor staat. 
 

Informatie voor slachtoffers en getuigen van seksueel misbruik

 

Iedere situatie waarin je onder dwang, of in een afhankelijkheidsrelatie tegen je wil in seksuele handelingen hebt moeten ondergaan, uitvoeren of toezien is seksueel misbruik. Ook iedere vorm van seksuele intimidatie valt onder seksueel misbruik.

 

Vind de juiste hulp na kindermisbruik

 

Helaas valt hier ook seksueel misbruik van kinderen onder en komt dit door de kwetsbare positie van kinderen relatief veel voor. Ontucht, of kindermisbruik kan in de familiaire- of vriendenkring plaatsvinden, maar ook daar buiten. Op SlachtofferWijzer.nl vind je veel instanties die je kunnen helpen bij het herkennen van seksueel misbruik van kinderen en de aanpak hiervan.

 Lees meer over hulp bij seksueel misbruik…
 

Wat te doen bij verkrachting of aanranding

 

Wanneer je gedwongen bent tot seksuele handelingen, zoals bijvoorbeeld het ongewenst aanraken of laten aanraken van geslachtsdelen, is sprake van aanranding. Van verkrachting is sprake wanneer iemand jouw lichaam is binnengedrongen en je hier geen toestemming voor hebt gegeven.

 

Op SlachtofferWijzer.nl zijn instanties te vinden die in iedere situatie hulp kunnen bieden. Wanneer de verkrachting of aanranding in je kindertijd heeft plaatsgevonden of juist heel recent is, wanneer je man, vrouw, jong of oud bent.

 Lees meer over hulp bij seksueel misbruik…
 

Mensenhandel in de seksindustrie

 

Wanneer je tegen je wil in bent vervoerd, opgenomen, gehuisvest, of overgebracht om in de gedwongen prostitutie te werken, is dit een ernstige vorm van uitbuiting en is sprake van mensenhandel. Mensenhandel kent veel vormen, waar seksuele uitbuiting er een van is.

 

Op SlachtofferWijzer.nl vind je verschillende organisaties die je kunnen helpen bij het herkennen van mensenhandel, of anderszins hulp kunnen bieden wanneer je slachtoffer bent van mensenhandel.

 Lees meer over hulp bij mensenhandel in de seksindustrie…
 

Directe hulp en veilige opvang voor slachtoffers van loverboys

 
Wanneer iemand op grove wijze misbruik van je maakt door misleiding, dwang, of dreiging, is sprake van een loverboy.

Wanneer je bijvoorbeeld gechanteerd wordt met expliciet beeldmateriaal, of op sluwe wijze in een situatie wordt gebracht waarin je tegen je wil in seksuele handelingen moet verrichten en je de regie over je eigen leven kwijt bent, is sprake van loverboypraktijken. Op SlachtofferWijzer.nl vind je verschillende instanties die je kunnen helpen bij het herkennen van een loverboy, of hulp kunnen bieden in  de vorm van bijvoorbeeld een veilige opvangplek.

 Lees meer over hulp bij loverboys…