Heb jij zonder toestemming seksuele handelingen moeten ondergaan, moeten uitvoeren, of gezien? Dan heb je te maken gehad met seksueel geweld en is het verstandig hier hulp bij te zoeken. Neem daarom contact op met Centrum Seksueel Geweld (0800 0188) en meld dit bij de politie. Op deze pagina worden de verschillende vormen van seksueel geweld beschreven en over wat te doen als je hiermee te maken krijgt. Per onderwerp vind je alle hulporganisaties die klaar staan om jou te helpen.

 

Informatie voor slachtoffers en getuigen van seksueel misbruik

Iedere situatie waarin je onder dwang, of in een afhankelijkheidsrelatie tegen je wil in seksuele handelingen hebt moeten ondergaan, uitvoeren of toezien is seksueel misbruik. Ook iedere vorm van seksuele intimidatie valt onder seksueel misbruik.

 

Vind je juiste hulp bij kindermisbruik

Helaas valt hier ook seksueel misbruik van kinderen onder en komt dit door de kwetsbare positie van kinderen relatief veel voor. Ontucht, of kindermisbruik kan in de familiaire- of vriendenkring plaatsvinden, maar ook daarbuiten. Op SlachtofferWijzer.nl vind je veel instanties die je kunnen helpen bij het herkennen van seksueel misbruik en de aanpak hiervan.

 Lees meer over hulp bij seksueel misbruik…

Wat te doen bij verkrachting of aanranding

Wanneer je gedwongen bent tot seksuele handelingen, zoals bijvoorbeeld het ongewenst aanraken of laten aanraken van geslachtsdelen, is sprake van aanranding. Van verkrachting is sprake wanneer iemand jouw lichaam is binnengedrongen en je hier geen toestemming voor hebt gegeven.

 

Op SlachtofferWijzer.nl zijn instanties te vinden die in iedere situatie hulp kunnen bieden; wanneer de verkrachting of aanranding in je kindertijd heeft plaatsgevonden of juist heel recent is, wanneer je man, vrouw, jong of oud bent.

 Lees meer over hulp bij seksueel misbruik…

Mensenhandel in de seksindustrie

Wanneer je tegen je wil in bent vervoerd, opgenomen, gehuisvest, of overgebracht om in de gedwongen prostitutie te werken, is dit een ernstige vorm van uitbuiting en is sprake van mensenhandel. Mensenhandel kent veel vormen, waar seksuele uitbuiting er een van is.

 

Op SlachtofferWijzer.nl vind je verschillende organisaties die je kunnen helpen bij het herkennen van mensenhandel, of anderszins hulp kunnen bieden wanneer je slachtoffer bent van mensenhandel.

 Lees meer over hulp bij mensenhandel in de seksindustrie…

Directe hulp en veilige opvang voor slachtoffers van loverboys

Wanneer de persoon met wie je dacht in een liefdevolle relatie te zijn, op grove wijze misbruik van je maakt door misleiding, dwang, of dreiging, is sprake van een loverboy.

Wanneer je bijvoorbeeld gechanteerd wordt met expliciet beeldmateriaal, of op sluwe wijze in een situatie wordt gebracht waarin je tegen je wil in seksuele handelingen moet verrichten en je de regie over je eigen leven kwijt bent, is sprake van loverboypraktijken. Op SlachtofferWijzer.nl vind je verschillende instanties die je kunnen helpen bij het herkennen van een loverboy, of hulp kunnen bieden in bijvoorbeeld de vorm van een veilige opvangplek.

 Lees meer over hulp bij loverboys…