Vereniging Verkeersslachtoffers

De Vereniging  Verkeersslachtoffers is een lotgenotenvereniging van en voor verkeersslachtoffers, nabestaanden van een ernstig verkeersongeval, hun partners, familie en vrienden. De Vereniging wil de anonieme verkeersslachtoffers een gezicht en een stem geven. Verder zorgt de Vereniging Verkeersslachtoffers ervoor dat zaken die belangrijk zijn voor verkeersslachtoffers de gewenste aandacht krijgen in de samenleving en politiek. De organisatie doet aanbevelingen bij de Tweede Kamer op het gebied van verkeersveiligheid. 

 

Vereniging Verkeersslachtoffers logo Vereniging Verkeersslachtoffers brengt lotgenoten met elkaar in contact

De Vereniging Verkeersslachtoffers biedt een luisterend oor aan iedereen die direct of indirect betrokken is geraakt bij een verkeersongeval. De organisatie kan ook slachtoffers voorzien van (telefonisch) advies en organiseert meerdere lotgenotenbijeenkomsten per jaar voor haar leden. Mensen kunnen dus met vragen terecht bij de Vereniging en kunnen ook hun eigen verhaal delen met andere lotgenoten. Op de website is een apart onderdeel ingericht voor persoonlijke verhalen van verkeersslachtoffers.

 

Jaarlijkse Herdenking Verkeersslachtoffers

Een van de bijeenkomsten is de Jaarlijkse Herdenking Verkeersslachtoffers. De jaarlijkse Herdenking Verkeersslachtoffers is een wereldwijde herdenking voor verkeersslachtoffers met dodelijke afloop maar ook voor slachtoffers met blijvend letsel. Vereniging Verkeersslachtoffers organiseert de Nederlandse herdenking. Bekijk hun website voor de aankomende herdenking.

 

Politieke activiteiten

De Vereniging Verkeersslachtoffers vertegenwoordigd alle verkeersslachtoffers in Nederland en treed op als spreekbuis tegenover de samenleving en politiek. Ze is een gesprekspartner van de overheid en de verzekeringswereld en geeft pro-actief advies over opgelegde straffen, alcohol & drugsgebruik in het verkeer en over de verbetering van de afwikkeling van letselschadedossiers. De Vereniging spreekt zich met enige regelmaat uit in de media.

 

Ga direct naar de website

 
www.verkeersslachtoffers.nl

Contactgegevens

088-8876500www.verkeersslachtoffers.nl

Secretariaat
Postbox D445 – Keurenplein 41
1069 CD Amsterdam