Vereniging Ouders van een Overleden Kind

Het is onmogelijk om te begrijpen hoe het is om een kind te verliezen. Totdat dit je zelf overkomt. Je kunt je door het verlies enorm eenzaam en onbegrepen voelen. Praten met lotgenoten kan helpen bij het verwerken van het verdriet. De Vereniging Ouders van een Overleden Kind is een zelfhulporganisatie voor en door ouders van een overleden kind. De organisatie biedt begrip en medeleven aan lotgenoten. De Vereniging heeft zo’n 1500 leden verspreid over heel Nederland.

 

Vereniging Ouders van een Overleden Kind Lotgenotencontact voor ouders, broers en zussen.

De Vereniging Ouders van een Overleden Kind is er voor de ouders maar ook voor broers en zussen van een overleden kind. Hiervoor is een aparte website ingericht. De organisatie brengt lotgenoten met elkaar in contact door middel van gespreksgroepen, inloopmiddagen, wandelingen, lezingen, workshops en een landelijke dag. Kijk voor alle aankomende ontmoetingen in de online agenda.

 

Naast de bijeenkomsten is het mogelijk met elkaar in contact te treden op het forum. Daarnaast is er een actieve Facebook community waarvan je lid kunt worden. Ook zijn er in heel Nederland contactpersonen die klaar staan om naar jouw verhaal te luisteren, ervaringen uit te wisselen, en met wie je op persoonlijke basis gesprekken kunt voeren. Mocht je op de zeer korte termijn met iemand willen spreken, dan is het mogelijk om hier een aanvraag voor de doen op website. Via de website kun je een bericht achterlaten, waarna je binnen 48 uur wordt gebeld door een contactpersoon.

 

Wordt lid van de Vereniging Ouders van een Overleden Kind

Ouders van een overleden kind kunnen voor een klein bedrag lid worden van de organisatie. Met de inkomsten van het lidmaatschap worden de bijeenkomsten vergoed. Leden van de Vereniging Ouders van een Overleden krijgen ieder kwartaal het blad “Nabij” door de bus en mogen deelnemen aan alle evenementen die worden georganiseerd.

 

Ga direct naar de website

 
www.oudersoverledenkind.nl

Contactgegevens

www.oudersoverledenkind.nl

Directe hulp
www.oudersoverledenkind.nl/direct-hulp

Je contactaanvraag wordt doorgegeven waarna je wordt teruggebeld door iemand uit je eigen regio.