Vereniging EMDR Nederland

De kwaliteitsbewaking van EMDR wordt in Nederland verzorgd door de Vereniging EMDR Nederland (VEN). Therapeuten die zijn aangesloten bij de VEN voldoen aan strenge normen voor kennis, opleiding en nascholing in EMDR. Via de website van de VEN kun je zoeken naar een erkende en gekwalificeerde EMDR-therapeut bij jou in de buurt.

 

Over EMDR

EMDR staat voor Eye Movement Desensitization and Reprocessing. Het is een therapie voor zowel volwassenen als kinderen en jongeren die last blijven houden van de gevolgen van traumatische ervaringen. Dit kan bijvoorbeeld een schokkende ervaring zijn, zoals een verkeersongeval of een geweldsmisdrijf, maar het kan ook gaan om andere gebeurtenissen die veel invloed hebben gehad op iemands leven.
EMDR is in principe een kortdurende therapievorm. Uit wetenschappelijk onderzoek blijkt dat cliënten goed op EMDR reageren. Bij trauma na een eenmalige ingrijpende gebeurtenis zijn mensen vaak al na enkele zittingen in staat om de normale dagelijkse bezigheden weer op te pakken. Wil je weten hoe EMDR therapie in z’n werk gaat, of heb je andere vragen? Voor meer informatie over EMDR, kijk op www.emdr.nl. Je vindt daar onder andere filmpjes over hoe de behandeling in z’n werk gaat bij kinderen en volwassenen.

Een EMDR-therapeut inschakelen

Het is belangrijk dat de EMDR-therapeut die je inschakelt gekwalificeerd is voor het doen van een EMDR-behandeling. Dat betekent dat de therapeut een BIG registratie bezit als gz-psycholoog, klinisch psycholoog, psychotherapeut of psychiater (of een gelijkwaardige opleiding) en daarnaast een door de VEN en EMDR Europe erkende opleiding heeft gevolgd.
De VEN houdt op www.emdrtherapeuten.nl bij welke EMDR-therapeuten voldoen aan deze kwaliteitseisen. Je vindt daar een overzicht van therapeuten die volwassenen behandelen en een overzicht van therapeuten die jeugd en kinderen behandelen.

Contactgegevens

www.emdr.nl

Op de website vind je een overzicht van EMDR-therapeuten.

De vereniging is niet telefonisch bereikbaar. Je kunt wel een e-mail sturen met het verzoek om teruggebeld te worden.

Postadres
Postbus 13032
3507 LA Utrecht