Stichting Hulp en Opvang Prostitutie en Mensenhandel

Stichting Hulp en Opvang Prostitutie en Mensenhandel (SHOP) is een regionaal hulp, expertise en opvangcentrum voor (ex-)prostituees en slachtoffers van mensenhandel binnen de Haagse regio. De Stichting zet zich in voor de verbetering van positie van deze doelgroepen. Of je nu werkzaam bent in de prostitutie, uit de prostitutie wilt stappen of te maken hebt met een loverboy.

 

Stichting Hulp en Opvang Prostitutie en MensenhandelDirecte hulp aan sekswerkers

De belangrijkste taak van Stichting Hulp en Opvang Prostitutie en Mensenhandel  is de directe hulp aan sekswerkers. Ze bieden antwoorden op vragen als gezondheid, geldzaken en psychosociale klachten. Ook hebben de hulpverleners van SHOP een adviserende rol wanneer iemand uit de prostitutie wil stappen. Zij helpen dan bij zaken als opvang, huisvesting,  werk, omscholing, verzekeringen, sociale voorzieningen of een verblijfs- en werkvergunning. De hulpverlening van Shop wordt verdeeld over drie afdelingen:

 

Ambulante Hulpverlening (AHV)

Op de vaste locatie aan de Herengracht in Den Haag zijn elke middag een ambulante hulpverlener aanwezig. Ook zijn de medewerkers regelmatig actief in het veld. Onder de Ambulante Hulpverlening valt (1) Psychosociale en praktische hulpverlening en (2) Zorgcoördinatie slachtoffers mensenhandel.

 

24-uurs Opvang

De 24-uurs opvang is opgericht voor (ex-) sekswerkers die behoefte hebben aan rust, een maaltijd, een consult bij een dokter, een gesprek en praktische ondersteuning. In totaal zijn er 16 bedden beschikbaar voor vrouwen die geen huisvesting hebben. Vier van de bedden zijn gereserveerd voor slachtoffers van mensenhandel. De opvangplek is telefonisch bereikbaar op het nummer 070 -21 95 315. Op dinsdag van 17.30 tot 19.00 uur is er een artsenspreekuur. Ook worden er verschillende dagactiviteiten aangeboden waaronder uiterlijke verzorging zoals de kapster en visagiste. Er samen op uit gaan, computerles, sport en boodschappen doen. Ook kun je hier gebruik maken van een computer met internetverbinding (gratis) en een telefoon (geldinworp).

 

Spot 46

Spot 46 is dé plek voor sekswerkers in de regio Haaglanden voor  advies over (gezond) werken in de seksuele dienstverlening. Je kunt er terecht met vragen over de gang van zaken op je werkplek, veiligheid, opkomen voor jezelf en financiele zaken als boekhouding/ boekhouder, uitkering, schulden, verzekeringen en arbeidsrecht. Ook biedt Spot 46 antwoorden op vragen over seksualiteit, (veilige) sekstechnieken en voorbehoedsmiddelen.

 

Elke woensdagavond van 18.00 uur tot 20.00 uur en vrijdagmiddag van 13.30 uur tot 16.00 uur is er bij Spot 46 een inloopspreekuur van het  Centrum Seksuele Gezondheid. Je kunt hier terecht voor gratis en anoniem soa-onderzoek, gratis hepatitis B vaccinaties, informatie over anticonceptie en eventueel een recept, morning-after pil en/of zwangerschapstest.

 

Spot 46 is drie middagen in de week open namelijk: Woensdag, donderdag en vrijdagmiddag van 13:00-17:00. Ga voor meer informatie over Spot 46 naar www.spot46.nl

 

Ga direct naar de website

 
www.shop-denhaag.nl

Contactgegevens

070 3125087www.shop-denhaag.nl

Telefoon
Bel voor opvang (24 uur bereikbaar) 070 312 5087

Kantoor
Herengracht 20
2511 EH  DEN HAAG
T: 070 3614747
T: 070 3625321