Sterk Huis

Sterk Huis verleent hulp als er sprake is van onder andere (dreigend) huiselijk geweld, seksueel misbruik, stalking of mensenhandel. Afhankelijk van de situatie van de cliënt bieden ze onderzoek, ambulante hulp, lotgenotencontact, behandeling, spoed- en crisishulp eventueel gecombineerd met opvang. De hulpverlener is gevestigd in Midden-Brabant, maar als het om veiligheidsredenen nodig is, kunnen slachtoffers uit heel Nederland er terecht.

 

Sterk HuisJeugdzorg, vrouwenopvang, gezinsopvang en mannenopvang

Sterk Huis verleent hulp aan kinderen, jongeren, vrouwen, mannen, (pleeg)gezinnen en alleenstaande minderjarige vreemdelingen. De hulp is beschikbaar als er sprake is van vragen en problemen op het gebied van ontwikkeling en veiligheid. Het gaat om situaties waarin er sprake is van bijvoorbeeld (dreigend) huiselijk geweld, kindermishandeling, ontwikkelingsproblemen, eergerelateerd geweld, seksueel misbruik, stalking, loverboys / jeugdprostitutie, mensenhandel, complex (tiener)ouderschap , sexting en (vroeg kinderlijk) trauma.

 

Sterk Huis is gevestigd in Noord-Brabant (Goirle). Als het om veiligheidsredenen nodig is, kunnen slachtoffers uit heel Nederland er terecht na verwijzing uit de regio.

 

Hulp op maat

Sterk Huis biedt hulp op maat. De organisatie doet onderzoek naar de situatie van de cliënt en stelt vast wat er moet gebeuren. Het hulpaanbod bestaat uit lotgenotencontact, ambulante hulpverlening (in gezin, op school of bij huisarts), advies, voorlichting, training of behandeling (bijvoorbeeld bij trauma) en spoed- en crisishulp. Als er geen mogelijkheid is in het netwerk van cliënt kan Sterk Huis ook zorgen voor opvang. Er zijn verschillende combinaties mogelijk in het hulpaanbod.

 

Aanbod voor professionals

Sterk Huis kan ook ondersteuning verlenen als je in je werk te maken hebt met mensen die problemen hebben op het gebied van veiligheid en ontwikkeling. Bijvoorbeeld als werkzaam bent als huisarts, leraar school of in de kinderopvang. Je kan bij de organisatie terecht voor voorlichting, advies en cursussen. Lees meer over het aanbod voor professionals op de website.

 

Ga direct naar de website van Sterk Huis

 
www.sterkhuis.nl

Contactgegevens

013 5309400 www.sterkhuis.nl

Telefonisch bereikbaar maandaag t/m vrijdag van 09:00 – 17:00 uur (Algemeen)

Diagnose en intake
013 543 30 73 (maandag t/m vrijdag van 09:00 – 17:00 uur.)