Rouwchat

Rouwchatbiedt een chatfunctie voor iedereen die te maken heeft (gehad) met verlies. Denk daarbij aan het overlijden van een dierbare, moord, miskraam of ziekte. Maar je kunt ook chatten over het verlies van een baan, droom of een relatie. Verdriet kan je overvallen, en soms weet je dan niet goed bij wie je terecht kunt met je verhaal of kun je de woorden niet vinden. Dan kan het fijn zijn om anoniem met een vrijwilliger te chatten.

Een-op-een gesprek met een vrijwilliger

Rouwchat wordt mogelijk gemaakt door een grote groep vrijwilligers die graag contact maken met anderen. Al deze vrijwilligers zijn getraind door Vereniging Leven met dooden hebben vaak zelf ervaring met rouwverwerking. Het is niet alleen maar fijn om je hart bij hen te luchten. Je kunt ook vragen stellen over problemen rondom verlies en rouw. Zij nemen de tijd voor jouw verhaal en bieden emotionele hulp om er weer bovenop te komen. 

Wil je liever met iemand bellen? Er is ook een Rouwtelefoon waar je telefonisch je verhaal kwijt kan.

Jouw verhaal blijft anoniem

Wanneer je een chat wilt starten op de website van Rouwchat word je gevraagd een naam op te geven. Uiteraard mag je hier gewoon een zelfverzonnen naam opgeven. De vrijwilliger waarmee je spreekt blijft ook anoniem. Alles wat jullie bespreken blijft tussen jullie. De chatmedewerker heeft een geheimhoudingsplicht en het gesprek blijft dus vertrouwelijk. Na de chat blijft jullie gesprek nog enkele dagen beschikbaar. De vrijwilligers gebruiken dit om hun diensten te kunnen blijven verbeteren.

Bezoek de website van Rouwchat
Logo van Rouwchat

Chat voor iedereen die te maken heeft (gehad) met verlies.

Op werkdagen is de chat beschikbaar van 18.00 tot 21.00. In het weekend van 16.00 tot 22.00.

Vertel ons wat je vindt van deze website