Pretty Woman & Best Man

Pretty Woman & Best Man bieden hulp aan jongeren tussen de 11 en 23 jaar uit de provincie Utrecht die vragen of problemen hebben op het gebied van liefde, relaties, seksualiteit en dwang. Hun hulpaanbod is erg uiteenlopend en altijd maatwerk. Je kan bij ze terecht als er iemand over je grenzen is gegaan of als jij over die van een ander bent gegaan, als je iets naars hebt meegemaakt op het gebied van liefde, relaties en/of seksualiteit of als je zoekende bent in wat deze dingen voor jou betekenen. De hulpverleners van Pretty Woman & Best Man leren je hier mee om te gaan. Dit kan door 1-op-1 in gesprek te gaan met een hulpverlener, door je verhaal te delen met anderen in een groep of een combinatie daarvan. Soms wordt er ook hulp geboden aan ouders, dit is altijd in overleg. Samen met jou wordt er gekeken welke hulp het beste past.

Focus van hulpverlening

Bij elke vorm van hulp gaan ze uit van vier pijlers:

  • Identiteit: Als je jezelf goed kent, begrijp je je keuzes beter. Je ontdekt welke keuzes bij jóu passen en kunt beter opkomen voor jezelf.
  • Relaties en Intimiteit: Er wordt gewerkt aan het versterken van gezonde relaties die passen bij jouw identiteit. Ook leer je welke grenzen jij hebt in een relatie.
  • Seksualiteit: je ontdekt hoe seks voor jou (weer) fijn en leuk kan zijn of worden.
  • Trauma: Als je last hebt of blijft houden van een nare ervaring wordt er gewerkt aan traumaverwerking.

Van aanmelding tot afsluiting van het traject heb je één vaste hulpverlener die je begeleidt en buiten werktijden of in het weekend is de crisisdienst altijd bereikbaar.

Het motto van Pretty Woman & Best Man is: Liefde en seks zoals jij dat wilt.

Bezoek de website van Pretty Woman & Best Man
Logo van Pretty Woman & Best Man

Advies en hulp voor vragen rondom relaties, seksualiteit en dwang. 

Vestigingen in

  • Provincie Utrecht

Om te praten over wat ik had meegemaakt ging ik naar Best Man.

“Het begon allemaal in groep 8. Ik was een verlegen jongen en veel te lief voor iedereen. In die tijd begon ik me anders te voelen dan de rest. Ik merkte dat ik me aangetrokken voelde tot jongens en ook nog steeds naar een beetje tot meiden. Ik voelde me buitengesloten; niemand om me heen voelde hetzelfde als ik. Uiteindelijk heb ik aan mijn vrienden verteld dat ik biseksueel was. Ze waren trots op me; ik was blij dat ze er ok mee waren. Ik dacht: nu nog aan mijn ouders vertellen wat ik voel… Zij waren ook trots, al zag ik wel aan mijn vader dat hij er moeite mee had.

Op de middelbare school had ik wel vriendinnen, maar ik merkte dat ik toch meer voor jongens voelde. In de 2e heb ik Grindr gedownload. Ik was toen 13 jaar en deed me op de app voor als 18-jarige. Ik maakte een afspraak met iemand waarvan ik dacht dat hij 18 jaar. Toen ik heb ontmoette bleek hij 50+ te zijn… Die man heeft me betast en ik heb dingen bij hem gedaan die ik niet prettig vond. Mijn ouders kwamen thuis en hebben de politie gebeld. Hij was gevlucht maar ze hebben hem gevonden. Op het politiebureau moest ik een verklaring afleggen en er kwam een hele rechtszaak.

Om te praten over wat ik had meegemaakt ging ik naar Best Man. Bij het eerste gesprek ging mijn moeder mee. Ik werd geholpen door een aardige man. Toch vond ik het de eerste maanden best lastig; ik durfde niet te praten. Ik kwam daar echt als een verstopte muis binnen. Ik was onzeker en had een slecht beeld over mezelf. Na een paar maanden heb ik kunnen vertellen wat er was gebeurd en hoe het was gegaan. Het was ook echt leuk en we hebben veel gelachen. Ik ben sterker geworden en heb mezelf kunnen accepteren om wie ik ben en wat ik allemaal kan.

Na alle gesprekken ben ik gegroeid van een bange muis naar een zelfverzekerde tijger. Ik ben blij dat ik deze kans heb aangepakt; anders had ik hier denk ik niet gestaan als de zelfverzekerde homo die ik nu ben en die tegen de wind durft in te gaan.” - Aries

Vertel ons wat je vindt van deze website