Patiëntenfederatie Nederland

Patiëntenfederatie Nederland komt op voor de belangen van iedereen die zorg nodig heeft. Ze vertegenwoordigen ruim 160 patiëntenorganisaties. Bij hun Nationale Zorgnummer kan iedereen terecht met vragen over klachten over de zorg.

 

patientenfederatie logo

 

Nationale Zorgnummer

Iedereen die vragen over de zorg heeft of een klacht wil melden, kan daarvoor terecht bij het Nationale Zorgnummer. Dit is een gezamenlijke helpdesk van Patiëntenfederatie Nederland, Iederin en het Landelijk Platform GGZ. Je kunt terecht met bijvoorbeeld vragen over je medisch dossier, je zorgverzekering, de uitwisseling van medische gegevens of met klachten over je behandeling. Het Nationale Zorgnummer geeft onafhankelijk advies, betrouwbare informatie en verwijst door wanneer dat nodig is.

Informatie over rechten en klachtmogelijkheden

Nuttige brochures van Patiëntenfederatie Nederland zijn onder andere:

Op de website van Patiëntenfederatie Nederland kun je informatie vinden over alles wat met de gezondheidszorg heeft te maken.

Belangenbehartiging

Patiëntenfederatie Nederland komt op voor de belangen van iedereen die zorg nodig heeft. Hiervoor verzamelt de Patiëntenfederatie ervaringen van patiënten, neemt knelpunten in de zorg onder de loep en geeft daarmee patiënten een stem: in de spreekkamer, bij de zorgverzekeraar, in de politiek en ook in het nieuws.

Verder organiseert Patiëntenfederatie Nederland regelmatig meldacties over actuele onderwerpen in de zorg. Iedereen kan aan deze meldacties meedoen door het invullen van een vragenlijst over een bepaald onderwerp. Patiëntenfederatie Nederland gebruikt de uitkomsten hiervan om tot betere, veilige en betaalbare zorg te komen.

Contactgegevens

0900 2356780www.patientenfederatie.nl

Nationale Zorgnummer
0900 2356780 (maandag t/m vrijdag van 9:00 – 17:00 uur, 20ct/gesprek)

Contactformulier

Bezoekadres
Churchilllaan 11
3527 GV Utrecht

Postadres
Postbus 1539
3500 BM Utrecht