Osperon

Osperon is een instelling die hulp biedt aan mensen met psychische problemen. De medewerkers zijn gespecialiseerd in het behandelen van trauma bij mensen met een niet westerse achtergrond.

 

osperon logo

 

Voor wie is de hulp?

Osperon is zich ervan bewust dat mensen met een andere culturele achtergrond zich soms niet goed op hun gemak voelen, of niet goed begrepen voelen door Nederlandse hulpverleners. De hulp van Osperon is dan ook met name bedoeld voor mensen met een niet westerse achtergrond.

Welke hulp biedt Osperon?

Osperon biedt behandeling, begeleiding en groepshulpverlening.

Behandeling

De meeste behandelingen die bij Osperon worden uitgevoerd zijn gericht op het verwerken van trauma ontstaan door schokkende gebeurtenissen. Veel cliënten hebben last van angst- en paniekstoornissen, depressie, psychose en/of schizofrenie.
De hulpverleners van Osperon zijn getraind om op professionele wijze met cultuurverschillen om te gaan. Daarbij zoeken zij zo veel mogelijk aansluiting bij de cultuur en persoonlijke levenssituatie van de cliënt. Behalve Nederlands wordt ook Engels, Frans, Arabisch, Turks, Marokkaans, Farsi, Koerdisch en Portugees gesproken. Zit jouw taal er niet bij? Dan wordt als het nodig is de hulp van een professionele tolk ingeschakeld.

Begeleiding

De begeleiding is bedoeld voor mensen die geen regie meer hebben over hun dagelijks leven en is gericht op het aanbrengen van rust, orde en regelmaat. Dit gebeurt door onder andere het ordenen van je huishouding, vinden van een dagritme, ordenen van de administratie, versterken van sociale contacten en om leren gaan met een stoornis, of beperking.

Groepshulpverlening

De groepshulpverlening bestaat uit groepen van vier tot acht personen. Het kan gaan over allerlei thema’s, waaronder budgetteren en opvoeding, maar bijvoorbeeld ook over hoe om te gaan met depressieve gevoelens.

Contactgegevens

073-8515703www.osperon.nl

Wil je weten of Osperon iets voor je kan betekenen? Neem dan gerust contact met hen op. Osperon is bereikbaar van maandag t/m vrijdag, met uitzondering van nationale feestdagen.

Alternatief telefoonnummer
073-850831

Contactformulier van Osperon