Osperon

Osperon biedt professionele hulp aan mensen met psychische problemen. De instelling is gespecialiseerd in het behandelen van mensen met een niet westerse achtergrond. Behandelaars bij Osperon spreken naast Nederlands ook andere talen waaronder Engels, Frans, Arabisch, Turks, Marokkaans, Farsi, Koerdisch en Portugees. Ook zijn zij zijn getraind om op professionele wijze met cultuurverschillen om te gaan.

 

OsperonHulp bij Angst- en paniekstoornissen, Psychotrauma, Depressie en Psychose

Osperon biedt een uitgebreid pakket aan behandelingen tegen Angst- en paniekstoornissen, Psychotrauma, Depressie en Psychose. De meeste behandelingen zijn gericht op het verwerken van trauma ontstaan door schokkende gebeurtenissen. Denk hierbij aan een oorlog, gijzeling, brand, scheiding, ernstig verkeersongeluk, (seksueel) misbruik of geweld.

Aansluitend op de persoonlijke levenssituatie biedt de Osperon verschillende soorten behandelingen:

  • EMDR: “Eye Movement Desensitization and Reprocessing” is gericht op het wegnemen van de emotionele lading verbonden aan een traumatische herinnering.
  • Farmacotherapie: behandeling met medicijnen die vaak wordt ingezet in combinatie met een andere therapie/behandeling. Het doel is om met medicijnen het effect van andere behandelingen te versterken.
  • Relatie- /systeemtherapie:  een vorm van psychotherapie gericht op relaties tussen mensen.
  • Groepstherapie: biedt de mogelijkheid om ervaringen te delen met groepsgenoten. Je wordt hier bewust van het effect van jouw gedrag op anderen en leert ook hoe anderen met moeilijke situaties omgaan.
  • Steunende structurerende behandeling: onder begeleiding werken aan structuur en regelmaat.
  • Cognitieve gedragstherapie: veranderen van zowel het denkpatroon als het gedragspatroon.

 

Aanmelden voor een behandeling

Wanneer je te kampen hebt met psychische problemen is het verstandig om eerst contact op te nemen je huisarts. Aanmelden bij Osperon kan alleen met een schriftelijke verwijzing van een huisarts of andere hulpverlener. Aanmelden kan via de website.

 

Ga direct naar de website van Osperon

 
www.os peron.nl

Contactgegevens

073-8515703www.osperon.nl

Wil je weten of Osperon iets voor je kan betekenen? Neem dan gerust contact met hen op. Osperon is bereikbaar van maandag t/m vrijdag, met uitzondering van nationale feestdagen.

Alternatief telefoonnummer
073-850831

Contactformulier van Osperon