Landelijk Psychotraumacentrum voor Kinderen en Jongeren

Het landelijk Psychotraumacentrum voor kinderen en jongeren bevindt zich in het Wilhelmina Kinderziekenhuis van het UMC Utrecht. Het Psychotraumacentrum biedt opvang, diagnostiek en behandeling na een eenmalige schokkende gebeurtenis aan kinderen, jongeren en hun ouders/verzorgers. Ook geeft het centrum advies en voorlichting aan hulpverleners die met getraumatiseerde kinderen en jongeren te maken hebben of krijgen. In het Psychotraumacentrum wordt wetenschappelijk onderzoek gedaan.

 

landelijk psychotrauma centrum jongeren logo

 

Voor wie is de hulp?

Het Psychotraumacentrum biedt hulp aan slachtoffers (0-18 jaar) van een eenmalig trauma en hun ouders.

Welke hulp biedt het Psychotraumacentrum?

Het Psychotraumacentrum biedt emotionele hulp bij het verwerken van een schokkende gebeurtenis. Omdat het centrum in het Wilhelmina Kinderziekenhuis is gevestigd, kan een kinderarts makkelijker bij de hulpverlening betrokken worden.
Indien nodig volgt een korte behandeling, zoals: cognitieve gedragstherapie, EMDR, schrijftherapie en speltherapie. Het doel van de behandeling is om de klachten die na de schokkende gebeurtenis zijn ontstaan te verminderen. Ouders krijgen tegelijkertijd begeleiding.

Slachtoffers van eenmalig seksueel geweld (0-25 jaar) kunnen individuele traumabehandeling of groepsbehandeling ontvangen.

Contactgegevens

088-7554113www.psychotraumacentrum.nl

Bezoekadres
Lundlaan 6
3584 EA Utrecht

Postadres
Huispost KA.00.004.0
Postbus 85090
3508 AB Utrecht

Contactpersoon: Iva Bicanic, coördinator
Fax: 088-7555325