Juridisch Loket

Het Juridisch Loket biedt gratis juridisch advies, tips, informatie en voorbeeldbrieven op alle rechtsterreinen. Of je nu slachtoffer bent (geweest) van huiselijk geweld, seksueel misbruik of een verkeersongeval. Vanuit 30 vestigingen staan 250 juristen klaar om via de website, de telefoon of in een vestiging informatie en praktische tips te geven. Het Juridisch Loket wordt gefinancierd door de overheid.

 

Juridisch LoketJuridische Informatie op de website

Iedereen heeft wel eens een juridische vraag. Een vraag die niet gemakkelijk kan worden beantwoord. Waar kan je, bijvoorbeeld na ontslag, terecht voor aanvullend inkomen? Je wilt gaan scheiden, hoe pak je dit aan en wat gebeurt er nu met de woning? Waar vind je een gespecialiseerde advocaat en wanneer kom je in aanmerking voor gesubsidieerde rechtsbijstand? Voor het antwoord op dit soort vragen kan je terecht bij het Juridisch Loket. De de website vind je meest gestelde juridische vragen over Wonen & BurenWerk & InkomenFamilie & RelatiePolitie & JustitieAankopen & Garantie en Schulden & Incasso.

 

Bellen en mailen met het Juridisch Loket

Het is ook mogelijk telefonisch contact op te nemen of te mailen met een van de juridisch medewerkers. De juridische hulp is gratis, je betaalt alleen € 0,25 per minuut aan belkosten (met een maximum van € 12,50) plus de normale kosten van je (mobiele) telefoonaanbieder. De juridische hulplijn 0900-8020  is bereikbaar van maandag t/m vrijdag van 09.00 tot 18.00 uur.

 

Langskomen bij een van de vestigingen.

Bespreek je jouw zaak liever niet aan de telefoon? Dan is het ook mogelijk om langs te komen tijdens het inloopspreekuur op een van de vestigingen van het Juridisch Loket. Op de website kun je zoeken naar de dichtstbijzijnde vestiging in jouw buurt. Heb je wat meer tijd nodig om jou vraag beantwoord te krijgen? Dan is het ook mogelijk om een afspraak met een van de juristen te maken. Dit kan echter alleen als je niet te veel verdient of te veel vermogen hebt. Bekijk de inkomenstabel op de website.

 

Ga direct naar de website

 
www.juridischloket.nl

Contactgegevens

0900 – 8020www.juridischloket.nl

Telefoon
– op werkdagen van 09.00 tot 18.00 uur
– € 0,25 p/m. Starttarief 4,5 cent plus je gebruikelijke belkosten. Maximaal €12,50.

Inloopspreekuur
Kun je door persoonlijke omstandigheden of uit kostenoverwegingen niet bellen? Bezoek dan het inloopspreekuur op één van de vestigingen van het Juridisch Loket. Meer informatie vind je op de website van het Juridisch Loket.