Interapy

Interapy biedt een online behandelmethode voor mensen die te maken hebben (gehad) met een burn-out, depressie, paniekaanvallen, eetstoornissen, trauma, complexe rouw of andere psychische klachten. De methodiek van het centrum is aan de Universiteit van Amsterdam ontwikkeld en laat zeer goede behandelresultaten zien. Interapy is dan ook een erkende instelling voor Specialistische en Basis- GGZ en wordt vergoed door alle zorgverzekeraars.

Behandelwijze

Over het algemeen vindt de behandeling bij Interapy volledig online plaats. Je wordt begeleid door een eigen psycholoog en het proces verloopt als volgt:

  1. Aanmelden: Wanneer je te maken krijgt met psychische klachten kun je je aanmelden op de website. Weet je nog niet precies met welke klachten je te maken hebt? Doe dan de zelftest.
  2. Intake procedure: Zodra je bent aangemeld krijg je een inlogcode toegestuurd. Als je eenmaal bent ingelogd word je gevraagd een aantal vragenlijsten in te vullen. Op basis van jouw antwoorden op de vragen, krijgen de hulpverleners inzicht in de problematiek en kunnen hiermee de juiste zorg bieden.
  3. Telefonisch behandeladvies: De behandelaar zal aan de hand van een kort telefoongesprek (+/- 15 minuten) samen met jou door de resultaten van de vragenlijst lopen.Ook kijken jullie samen of Interapy voor jou de juiste behandelwijze zal zijn.
  4. Intensieve (online) behandeling: Je krijgt een eigen psycholoog die jou begeleidt. Een keer per week werk je op een vaste dag aan je behandeling. Alle (schrijf)opdrachten worden voorzien van reacties van jouw psycholoog. Gedurende het gehele traject blijven al jouw afgeronde opdrachten bewaard zodat je dus altijd terug kunt kijken naar wat je hebt geschreven, of hoe de psycholoog hierop heeft gereageerd.
Bezoek de website van Interapy
Logo van Interapy

Online behandelmethode voor psychische klachten

Vertel ons wat je vindt van deze website