De Kindertelefoon 

Bij De Kindertelefoon kun je als kind of jongere terecht om in vertrouwen te praten over een probleem. Word je bijvoorbeeld gepest, mishandeld, heb je problemen thuis, ruzie met je vrienden of voel je je rot, dan kun je terecht bij De Kindertelefoon. Samen met een van de getrainde vrijwilligers kun je praten over je problemen en werken aan een oplossing. De kindertelefoon is telefonisch bereikbaar, maar heeft ook een chatfunctie en een jongerenforum waarop je met andere jongeren kunt praten.

 

In vertrouwen over jouw problemen kunnen praten

De Kindertelefoon is 365 dagen per jaar bereikbaar, van maandag tot en met zondag van 11.00 tot 21.00. Meer dan 500 vrijwilligers en betaalde medewerkers zijn bereikbaar op het telefoonnummer 0800 – 0432 maar staan je ook te woord via de chatfunctie op de website. Medewerkers van de kindertelefoon volgen eerst een uitgebreide cursus. Hier leren zij hoe ze kunnen verbinden en hoe ze kinderen kunnen doorverwijzen naar specifieke hulp.

 

Jouw gesprek met de kindertelefoon blijft volledig anoniem. Je hoeft niet je naam te vertellen en ook het telefoonnummer waar je mee belt blijft geheim. Hetzelfde geldt voor de chatfunctie. Op deze manier kun je met een gerust hart vertellen over wat je precies dwars zit.

 

 

Help elkaar op het forum

Je kunt natuurlijk contact opnemen met een van de medewerkers van de Kindertelefoon, maar er is ook een drukbezocht forum waar je jouw verhaal op kwijt kunt. Er is een ‘help elkaar’ onderdeel ingericht voor kinderen tussen de 8 en 12 jaar. Voor jongeren tussen de 13 en 18 jaar oud is er een forum, met meer dan tweeëntwintigduizend actieve leden. Het forum biedt de ruimte om verhalen uit te wisselen over gevoelens, je omgeving en het dagelijkse leven.

 

Mocht je liever niet willen praten over jouw ervaringen of problemen, biedt de website van de Kindertelefoon ook heel veel informatie en praktische tips. De website biedt antwoord op verschillende vragen waarmee je kunt zitten als je jong bent. Denk hierbij aan vragen op het gebied van school, relaties, familie, geweld of  je eigen lichaam.

 

Ga direct naar de website van de Kindertelefoon

 
www. kinder telefoon .nl