CoMensha 

CoMensha is een onafhankelijk expertise- en coördinatiecentrum tegen mensenhandel. Samen met partners voeren zij de strijd tegen mensenhandel in Nederland, maar ook internationaal, waaronder in het Caribisch deel van het Koninkrijk. Daarbij richt CoMensha zich vooral op de registratie, opvang en hulpverlening aan slachtoffers. Ook investeert de organisatie in het creëren van meer bewustwording over mensenhandel door middel van trainingen en voorlichting aan professionals. 

 

ComenshaCoMensha is er voor alle slachtoffers van mensenhandel. Of het nu gaat om iemand die gedwongen in de prostitutie moet werken of iemand die wordt uitgebuit op de werkvloer. Het gaat hierbij om zowel mannen als vrouwen. De organisatie is actief in het hele land.

 

Melding doen van mensenhandel

Heb je zelf te maken met mensenhandel, of denk je dat iemand in jouw omgeving slachtoffer is van mensenhandel? Maak dan een melding bij CoMensha. Het is enerzijds mogelijk om slechts een melding hiervan te doen. Ook is het mogelijk opvang en hulpverlening voor het slachtoffer aan te vragen via CoMensha. De formulieren voor deze meldingen kun je downloaden op de website.

 

Wat te doen bij urgente meldingen

Wanneer er op korte termijn behoefte is aan opvang voor slachtoffers van mensenhandel, kan de politie conform protocol rechtstreeks de crisisopvang inschakelen. Op deze manier kunnen dus ook in de avonden, nacht en in het weekend slachtoffers opgevangen worden.

Contact opnemen met de helpdesk van CoMensha

De Helpdesk van CoMensha is op werkdagen bereikbaar van 08.00 uur – 19.00 uur op het telefoonnummer (033) 448 1186 en per e-mail via info@comensha.nl. Tussen 08.00 uur tot 09.00 uur en 17.00 uur tot 19.00 uur is de bereikbaarheid verruimd voor urgente zaken die niet kunnen wachten tot de volgende werkdag. Mocht er buiten deze uren toch urgente hulp nodig zijn, bel dan met de alarmcentrale 112.

 

Ga direct naar de website

www.mensenhandel.nl

Contactgegevens

033 448 11 86www.mensenhandel.nl

Telefonisch bereikbaar van(08.00 uur – 19.00 uur.

Bezoekers- en postadres
Barchman Wuytierslaan 10
3818 LH Amersfoort

Website CoMensha voor slachtoffers
www.hoenuverder.info