Centrum Seksueel Geweld (CSG)

Het Centrum Seksueel Geweld (CSG) biedt dag en nacht hulp aan iedereen die een aanranding of verkrachting heeft meegemaakt. Artsen, verpleegkundigen, politie, psychologen, maatschappelijk werkers en seksuologen werken samen om goede zorg te bieden. Er zijn centra door het hele land, zodat je overal dezelfde hulp kan krijgen. Meld je zo snel mogelijk na de aanranding of verkrachting.

 

Centrum Seksueel Geweld logo

 

Wie kan er terecht bij een Centrum Seksueel Geweld?

Iedereen die een aanranding of verkrachting heeft meegemaakt kan terecht bij een Centrum Seksueel Geweld. Het maakt niet uit waar je in Nederland verblijft. Ook als je geen aangifte wilt doen word je geholpen. Word je al langere tijd seksueel misbruikt? Of heb je tegen jouw zin in de prostitutie gewerkt? Ook dan kan je terecht bij een Centrum Seksueel Geweld.
De beste hulp kan worden gegeven als het kortgeleden is gebeurd, maar ook als het (veel) langer is geleden kan het Centrum Seksueel Geweld je goed helpen/adviseren.

Welke hulp biedt een Centrum Seksueel Geweld?

Bij een Centrum Seksueel Geweld kan je terecht voor gespecialiseerde medische, psychologische en forensische hulp. Als deze hulp snel wordt geboden kan je medische (denk aan letsel, soa, hiv, zwangerschap) en psychosociale problemen voorkomen. Ook kan je dan zo goed mogelijk sporen van de dader verzamelen zodat de kans groter wordt dat de dader wordt opgepakt en veroordeeld.
De werkwijze van het Centrum Seksueel Geweld is zo ingericht dat jij zo min mogelijk wordt belast. Er wordt met je meegedacht over de mogelijkheden en de hulp waar je het meeste aan hebt.

Het Centrum Seksueel Geweld is 24 uur per dag bereikbaar op het landelijke telefoonnummer 0800-0188. Vanuit het centrale nummer worden bellers doorgezet naar de dichtstbijzijnde regio. Je kunt ook direct bellen naar dit regionale nummer.

Contactgegevens

0800-0188www.centrumseksueelgeweld.nl

Telefonisch 24/7 bereikbaar