Over SlachtofferWijzer

Over SlachtofferWijzer.nl

Als je slachtoffer bent geworden kom je in een onbekende situatie terecht. In Nederland is goede hulp beschikbaar, maar voor veel slachtoffers is deze moeilijk of niet te vinden.

Daarom biedt SlachtofferWijzer.nl een overzicht van beschikbare hulp voor slachtoffers van (seksueel) geweld, een ongeval, diefstal en voor achterblijvers van vermisten. Je vindt er algemene informatie en een overzicht van hulpverlenende organisaties. Bij deze organisaties kan je terecht voor praktische, juridische, financiële en/of emotionele hulp. Ook kan je via de website een veilige opvangplek zoeken.

Dagelijks maken bijna 800 mensen gebruik van SlachtofferWijzer.nl.

Deel met een slachtoffer

De website wordt gebruikt door slachtoffers, hulpverleners en door mensen die iemand kennen waarvan ze weten of vermoeden dat hij of zij slachtoffer is. Met de deelknoppen ‘deel met een slachtoffer’ kan je een slachtoffer attenderen op beschikbare hulp.

Vertalen

We begrijpen dat niet iedereen die deze website bezoekt de Nederlandse taal machtig is. Daarom maken wij gebruik van Google Translate. Bovenin de website zit een knop waarmee de hele site in een handomdraai wordt vertaald.

SlachtofferWijzer is een website van het Fonds Slachtofferhulp.

Meer weten over SlachtofferWijzer? Bekijk de veelgestelde vragen of zoek contact met ons via info@slachtofferwijzer.nl.