Veilige Haven

Homoseksualiteit voor veel mensen in Nederland de normaalste zaak van de wereld. Toch zijn er een hoop culturen binnen onze samenleving waarin dit nog niet geaccepteerd wordt. Veilige Haven is er voor jongeren, mannen en vrouwen uit multicultureel Amsterdam en omstreken die een plek zoeken waar ze terecht kunnen met homo-, biseksuele, lesbische of transgendergevoelens (LHBT). Veilige Haven helpt je om je leven in te richten op een manier die bij jou past.

 

Veilige HavenVelige Haven: persoonlijk advies en begeleiding

De dienstverleners van Veilige Haven zijn bijgeschoold in het werken met LHBT-jongeren en bieden advies en begeleiding. Er wordt met je meegedacht over hoe jij wilt omgaan met je homo- of lesbische gevoelens. Ook kan de organisatie je in contact brengen met mensen die je verder kunnen helpen, zoals een maatschappelijk werker of een psycholoog. In het geval van (huiselijk) geweld gaat Veilige Haven nog een stapje verder. Ze helpen waar nodig met het vinden van onderdak als je thuis niet (meer) terecht kunt.

 

Praat met lotgenoten in het Wereldcafé

Veilige Haven organiseert ook lotgenotencontact waar je jezelf kunt zijn in een ongedwongen sfeer. Je kunt hier leuke dingen doen en samenzijn met mensen die in dezelfde situatie zitten. Zodat je elkaar kan versterken en steunen. Na een gezellige maaltijd komt er met regelmaat een spreker langs. Ook worden er weerbaarheidstrainingen gegeven en drie keer per jaar kun je je op soa’s laten testen. Het Wereldcafé vindt plaats op elke 2e dinsdag van de maand. Alle aankomende edities zijn te vinden op de website van Veilig Thuis. Aanmelden kan door middel van een mailtje naar wereldcafe@cocamsterdam.nl.

 

Website vol praktische links

Op de website van Veilige Haven vind je een hoop interessante links naar organisaties, informatieve sites, maar ook filmpjes, dvd’s en boeken. Tevens publiceert de organisatie verschillende verhalen van lotgenoten.

 

Ga direct naar de website

 
www.veiligehavenamsterdam.nl