Veilig Thuis

Per 1 januari 2015 zijn het Steunpunt Huiselijk Geweld (SHG) en het Advies- en Meldpunt Kindermishandeling (AMK) samengevoegd in Veilig Thuis. Bij Veilig Thuis kan je terecht voor een luisterend oor, advies en hulp vanwege huiselijk geweld en kindermishandeling. Als je hulp zoekt of als je zorgen hebt over anderen. Veilig Thuis onderzoekt wat er aan de hand is, doorbreekt onveilige situaties en organiseert de juiste hulp. Het is belangrijk dat er hulp komt, want het geweld stopt niet vanzelf.

Veilig Thuis logo

Wie kan er terecht bij Veilig Thuis?

Veilig Thuis is er voor iedereen. Voor kinderen, jongeren, volwassenen en ouderen. Als je zelf slachtoffer bent, als iemand anders (misschien) slachtoffer is, of als je zelf geweld gebruikt. Het kan gaan om allerlei vormen van huiselijk geweld of kindermishandeling.

Welke hulp biedt Veilig Thuis?

Veilig Thuis zet zich in voor een plek die geborgen en vertrouwd zou moeten zijn, maar dat nu even niet is. Er moet iets veranderen.
Veilig Thuis biedt een luisterend oor en geeft advies over wat je kunt doen als er (misschien) sprake is van huiselijk geweld of kindermishandeling. Als het nodig is organiseert Veilig Thuis de juiste hulp en onderzoeken ze wat er aan de hand is. Ook het regelen van een opvangplek behoort tot de mogelijkheden.

Contact opnemen met Veilig Thuis

Overal in Nederland zijn Veilig Thuis organisaties. Veilig Thuis is te bereiken via het landelijke telefoonnummer 0800-2000 (gratis). Na het inspreken van gemeente/woonplaats word je direct doorverbonden met Veilig Thuis in je eigen regio. Veilig Thuis is altijd bereikbaar (7 dagen per week, 24 uur per dag). Je kunt ook op de website kijken: www.vooreenveiligthuis.nl.

Wat gebeurt er als je belt?

Als je belt krijg je een medewerker aan de lijn die goed naar je verhaal luistert. Deze medewerker zet je verhaal op een rij, beantwoordt vragen en geeft advies. Ook kijkt de medewerker samen met jou of er professionele hulp nodig is en welke hulp dan het beste is. Als je wilt of als dat nodig is, kun je anoniem blijven.
Als snel duidelijk is welke problemen er zijn en welke hulp nodig is gaat Veilig Thuis deze hulp meteen organiseren. Als niet meteen duidelijk is wat er aan de hand is doet Veilig Thuis eerst onderzoek naar of er wel sprake is van huiselijk geweld of kindermishandeling. Ook in een onderzoek werkt Veilig Thuis zoveel mogelijk samen met de mensen om wie het gaat. Maar lukt dat niet, dan kan Veilig Thuis ook onderzoek doen zonder dat de betrokkenen het daarmee eens zijn, als dat voor de veiligheid van kinderen of volwassenen nodig is. Als je twijfelt, bel dan anoniem voor advies. Want anders gebeurt er niets en gaat het geweld gewoon door.

 

Contactgegevens

0800 2000www.vooreenveiligthuis.nl

+31 703119007 (vanuit het buitenland, niet gratis)