Veilig Thuis

In je eigen huis moet je je veilig kunnen voelen. Toch worden heel veel Nederlanders psychisch of fysiek mishandeld binnen huiselijke kring. Dat wil zeggen, door partners, ex-partners, gezinsleden, familieleden of huisvrienden. Veilig Thuis biedt directe hulp aan alle slachtoffers van huiselijk geweld, ouderenmishandeling en kindermishandeling. De organisatie is bereikbaar op het gratis telefoonnummer 0800-2000. Is er sprake van directe nood? Bel dan met 112, het landelijke alarmnummer.

 

Veilig ThuisAdvies- en meldpunt huiselijk geweld en kindermishandeling

Bij Veilig Thuis kan je terecht voor een luisterend oor, advies en hulp vanwege kindermishandeling, ouderenmishandeling en huiselijk geweld. Tegen deze vormen van geweld in huiselijke kring kun je samen met de organisatie iets doen. Veilig Thuis onderzoekt wat er aan de hand is, doorbreekt onveilige situaties en organiseert de juiste hulp. Het is belangrijk dat er hulp komt, want het geweld stopt niet vanzelf.

 

Contact opnemen met Veilig Thuis

Veilig Thuis heeft vaste locaties door heel Nederland. Je kunt deze bereiken via het landelijke telefoonnummer 0800-2000 (gratis). Dit telefoonnummer is 24 uur per dag en 7 dagen per week bereikbaar. Na het inspreken van gemeente/woonplaats word je direct doorverbonden met een locatie bij jou in de buurt. De medewerker aan de lijn zet je verhaal op een rij, beantwoordt vragen en geeft advies. Ook kijkt hij of zij samen met jou naar eventuele professionele hulp. Het is mogelijk om tijdens dit gesprek anoniem te blijven.

 

Organiseert direct de juiste hulp

Wanneer al snel duidelijk is welke problemen er zijn en welke hulp nodig is gaat Veilig Thuis deze hulp meteen organiseren. Als niet meteen duidelijk is wat er aan de hand is doet Veilig Thuis eerst onderzoek naar of er wel sprake is van huiselijk geweld of kindermishandeling. Ook in een onderzoek werkt de organisatie zoveel mogelijk samen met de mensen om wie het gaat. Maar lukt dat niet, dan kan Veilig Thuis ook onderzoek doen zonder dat de betrokkenen het daarmee eens zijn. Dit geldt alleen wanneer dit voor de veiligheid van kinderen of volwassenen nodig blijkt. Als je twijfelt, bel dan anoniem voor advies.

 

Ook voor getuigen en naasten

Maak jij je zorgen om iemand? Ook dan kun je terecht bij Veilig Thuis. Op hun website wordt er informatie geboden voor naasten. Ook kunnen zij gebruik maken van het telefoonnummer 0800-2000.

 

Ga direct naar de website

 
www.vooreenveiligthuis.nl

Contactgegevens

0800 2000www.vooreenveiligthuis.nl

+31 703119007 (vanuit het buitenland, niet gratis)