Stichting Wende

Huiselijk geweld komt helaas nog veel voor in Nederland. Hoewel voornamelijk vrouwen slachtoffer zijn van huiselijk geweld, komt het ook regelmatig voor dat mannen het slachtoffer zijn. Stichting Wende zet zich in voor alle slachtoffers van huiselijk geweld. De organisatie is actief in Den Haag, Zoetermeer en omstreken, maar heeft ook een landelijke functie voor de opvang van mannen en vrouwen die een geheime verblijfplaats nodig hebben.

 

Stichting WendeStichting Wende: passende hulp voor alle betrokkenen van huiselijk geweld

Wende geeft advies, informatie, opvang, tijdelijke huisvesting, ambulante hulpverlening en begeleiding aan iedereen die betrokken is bij lichamelijk en geestelijk geweld binnen een relatie. Slachtoffers kunnen telefonisch contact opnemen met de Stichting op het telefoonnummer 070 – 392 57 74. Het Wende Interventie Team Huiselijk geweld (WITH) geeft informatie en advies over lichamelijk en geestelijk geweld en biedt vooral ook een luisterend oor.

 

Persoonlijke afspraak maken met hulpverlener

Het is ook mogelijk om een persoonlijke afspraak te maken. Dit kan vaak op de korte termijn. Mocht je liever niet op locatie langs willen komen, dan is het ook mogelijk om op een (geheime) locatie bij jou in de buurt af te spreken. De hulpverleners van Stichting Wende zijn gebonden aan een geheimhoudingsplicht. Waar of wat je ook besproken hebt met de hulpverlener, niemand komt erachter.

Veilige opvang voor mannen, vrouwen en kinderen

Wordt je thuis mishandeld, bedreigd, ben je bang voor eerwraak van familieleden en wil je ontsnappen aan deze geweldsituatie? Dan kan Stichting Wende zorgen voor een overplaatsing naar een geheim adres. Eventueel kan dit samen met jouw kinderen. Tijdens het verblijf in een opvanghuis bereid je je voor op jouw nieuwe toekomst, zodat je zo snel mogelijk weer verder kunt met je leven.

Kenniscentrum voor huiselijk geweld

Naast directe hulp aan slachtoffers, biedt Stichting Wende een uitgebreide kennisbank met informatie  over verschillende typen van geweld. Daarnaast kun je je ook verdiepen in voorlichting & opleiding.

 

Ga direct naar de website

 
www.stichtingwende.nl

Contactgegevens

070 392 57 74www.stichtingwende.nl

Telefoon
Directe hulp Wende
(24 uur bereikbaar)