Stichting Salvage

De gevolgen van een woningbrand zijn vaak heel ingrijpend. Je hebt het gevoel dat je alles kwijt bent en voelt je letterlijk ontredderd. Terwijl de brandweer zich bezig houdt met het blussen van de brand, komt Stichting Salvage direct te hulp. Binnen een uur zijn ze ter plaatse. Zij vangen je op en nemen alle zorgen uit handen. Dit doen ze namens alle brandverzekeraars in Nederland. 

 

Stichting SalvageBij een woningbrand binnen een uur ter plaatse

Wanneer de leidinggevende van de brandweer constateert dat er slachtofferhulp nodig is zal hij via de Regionale Alarmcentrale een Salvagecoördinator laten oproepen. In de eerste instantie vangt de coördinator de slachtoffers op en stelt hen gerust. Ter plekke kun je je verhaal en emoties bij de Salvagecoördinator kwijt.  Indien nodig wordt er gezorgd voor een slaapplaats voor de nacht.

 

Eventuele verdere schade wordt voorkomen

Ook brengt de Salvagecoördinator de schade in kaart en kijkt hoe eventuele verdere schade beperkt kan worden. Er wordt een bedrijf ingeschakeld om het bluswater weg te zuigen, kapotte ramen worden dichtgetimmerd en er worden stankverdrijvers in het pand geplaatst om de rooklucht weg te krijgen. Ook wordt overgebleven kostbare inboedel direct in veiligheid gebracht.

 

Geen kosten verbonden aan de hulp van Stichting Salvage

Het inschakelen van Stichting Salvage brengt geen kosten met zich mee. Deze zijn afgedekt in de polisvoorwaarden van alle brandverzekeraars. De hulp van Salvage is kortdurend, maximaal tot de eerstvolgende werkdag. Bijkomende werkzaamheden bij een woningbrand worden uitvoerig beschreven op de website. Denk hierbij aan de verdere afhandeling met de verzekering.

 

Woningbrand voorkomen

Voorkomen is beter dan genezen. Op de website biedt Stichting Salvage een handige checklist om woningbrand te voorkomen. Per woningruimte wordt beschreven waar je allemaal precies op moet letten. Ook staan er meerdere verhalen van woningbrand slachtoffers beschreven op de website.

 

Ga direct naar de website

 
www.stichtingsalvage.nl

Contactgegevens

055 – 526 19 30www.stichtingsalvage.nl

Post- en bezoekadres
Prins Willem Alexanderlaan 701
7311 ST Apeldoorn