Stichting Salvage

Stichting Salvage verleent kosteloze eerste hulp en opvang na brand, namens de gezamenlijke Nederlandse Brandverzekeraars.

 

Stichting Salvage logo

 

Voor wie is de hulp?

Stichting Salvage geeft hulp aan gedupeerden van brand.

Welke hulp biedt Stichting Salvage?

Tijdens en na een brand is er vaak sprake van een chaotische situatie. Stichting Salvage is er om je in een dergelijke situatie op te vangen en zo veel mogelijk te helpen met alles wat er geregeld moet worden. Na een melding van de brandweer wordt een Salvagecoördinator ingeschakeld die meteen naar de plaats van de brand gaat. Hij regelt tijdelijk onderdak, geeft advies, redt eventueel eigendommen en regelt alle andere zaken die op dat moment nodig zijn. Ook biedt hij een luisterend oor, je kunt je ervaringen bij hem kwijt.

De Salvagecoördinator beoordeelt ter plaatse de situatie en probeert de schade die als gevolg van de brand is ontstaan, te beperken. Denk aan maatregelen als het afdekken van spullen, het in veiligheid brengen van waardevolle goederen en het verdrijven van stank. Zo kunnen persoonlijke eigendommen die veel voor je betekenen misschien nog gered worden.

De hulp van Salvage is kortdurend, maximaal tot de eerstvolgende werkdag.

Via de Salvage Alarmcentrale wordt de schade zo snel mogelijk bij de verzekeraar gemeld. Die krijgt daarvoor vlug en objectief inzicht in de situatie, waardoor de schadeafhandeling voor de gedupeerde in gang kan worden gezet.

Het inschakelen van Stichting Salvage brengt geen kosten met zich mee. Deze zijn afgedekt in de polisvoorwaarden van alle brandverzekeraars.

Contactgegevens

055 – 526 19 30www.stichtingsalvage.nl

Post- en bezoekadres
Prins Willem Alexanderlaan 701
7311 ST Apeldoorn