Stichting KLOKK

Stichting KLOKK komt op voor slachtoffers van seksueel, fysiek of psychisch (machts-) misbruik door medewerkers van de rooms-katholieke kerk in Nederland. Bij KLOKK ben je veilig als er een bel bij je begint te dreunen.

 

KLOKK logo

 

Voor wie is de hulp?

KLOKK staat voor Koepel Landelijk Overleg Kerkelijk Kindermisbruik. De stichting biedt hulp aan slachtoffers van seksueel, fysiek en psychisch misbruik in de Rooms Katholieke Kerk in de meest ruime zin van het woord. Zowel mannen als vrouwen kunnen zich melden.

Welke hulp biedt KLOKK?

Bij Stichting KLOKK weten ze hoe moeilijk het kan zijn om met je verhaal over misbruik binnen de Katholieke Kerk en aanverwante instellingen, naar buiten te komen. Maar zij weten ook, dat onderling contact met lotgenoten een effectieve bijdrage kan leveren bij het vinden van erkenning. De opluchting ‘niet meer alleen te zijn’ blijkt van onschatbare waarde.

De stichting kan je doorverwijzen naar betrouwbare hulpverleners met specifieke expertise. De stichting vindt het belangrijk dat je als slachtoffer zelf de regie voert op de weg naar erkenning, herstel en genoegdoening.

Ook kunnen ze je wegwijs maken bij te volgen procedures, hulp bij het correct opstellen van een klaagschrift, advies op de weg naar erkenning, en waar mogelijk naar rechtsherstel via mediatie of klachtencommissie. Daarnaast bieden zij de mogelijkheid om in contact te komen met lotgenoten (groepen).

KLOKK vindt namelijk dat geen enkele dader van seksueel misbruik binnen de Katholieke Kerk de dans mag ontspringen. Ze beschikken over een omvangrijke database die je misschien kan helpen bij het vinden van steunbewijs.

Contactgegevens

www.klokk.nl