Stichting Centrum’45

Stichting Centrum’45 is gespecialiseerd in het stellen van diagnoses en het behandelen van trauma’s bij mensen met complexe psychotraumaklachten. Ongeacht waar je in Nederland woont kan je er terecht.

 

Stichting Centrum’45 logo

 

Voor wie is de hulp?

De hulp van Centrum’45 is bedoeld voor mensen van alle leeftijden die complexe psychotraumaklachten hebben. Bijvoorbeeld vanwege herhaald en langdurig (seksueel) geweld, gevaar, dreiging, oorlog of vervolging.
Mensen die zich aanmelden hebben vaak last van meerdere klachten, zoals depressiviteit, angst, slaapproblemen, moeite om te gaan met boosheid, relatieproblemen, verslavingsverschijnselen en lichamelijke klachten. Ook hebben ze vaak problemen op het werk, in het gezin en/of de sociale omgeving.

Welke hulp biedt Centrum’45?

Bij Centrum’45 wordt eerst grondig gekeken naar de klachten en hoe eventuele eerdere behandelingen zijn verlopen (diagnose). Daarna wordt beoordeeld of en zo ja, hoe Centrum’45 kan behandelen. Mogelijk biedt de specialistische instelling Centrum’45 een deel van de behandeling zelf aan, en verwijst Centrum’45 voor een ander deel naar de eigen regio / de eigen verwijzer van de patiënt.
Doel van de behandelingen is, dat de klachten verminderen en dat de patiënt de traumatische ervaringen en de consequenties daarvan een plaats heeft kunnen geven in het dagelijkse leven. Er worden individuele behandelingen aangeboden en behandelingen in groepsverband.

Informatie en aanmelden

Voor meer informatie kan je de website van Stichting Centrum’45 raadplegen en contact opnemen met het Bureau Aanmelding en Informatie. Je kan je niet zelf aanmelden bij Centrum’45, maar aan bijvoorbeeld je huisarts of behandelaar kan je wel vragen om een verwijzing naar Centrum’45.

Top Referent Trauma Centrum

Vanwege de kwaliteit om patiënten te behandelen met zeer ernstige, complexe psychotraumaklachten is Centrum’45 een Top Referent Trauma Centrum.
Stichting Centrum ’45 heeft daarnaast het keurmerk TOPGGz door de hoogspecialistische behandelingen, de manier van onderzoek doen en de structurele wijze waarop kennis wordt overgedragen binnen de organisatie.

Contactgegevens

0800 2245245www.centrum45.nl

Bureau aanmelding en informatie
0800 2 245 245 (werkdagen 9.00 – 15.00 uur)

Vestigingen
Oegstgeest (kliniek, dagkliniek en polikliniek)
Diemen (polikliniek en dagkliniek)