SKIP

Stichting SKIP (Slachtoffers Kindermisbruik Instellingen Pleeggezinnen) is een platform voor lotgenoten die in hun jeugd door de overheid in een (rijks)instelling of pleeggezin zijn geplaatst en daar seksueel, psychisch en/of fysiek misbruikt zijn. De Stichting is in 2012 opgericht door een groep lotgenoten.

 

Stichting SKIP logo

 

De leden van stichting SKIP komen eens per maand bij elkaar en praten over te nemen stappen, acties, maar ook over persoonlijke trajecten en bevindingen. Stichting SKIP bestaat uit verschillende afdelingen.

Voor wie is de hulp?

Mensen die in hun jeugd door de overheid in een (rijks)instelling of pleeggezin zijn geplaatst en daar seksueel, psychisch en/of fysiek misbruikt zijn.

Wat doet SKIP?

Als slachtoffer kun je bij SKIP onder andere terecht voor lotgenotencontact, hulp, informatie en advies bij juridische en financiële procedures. SKIP organiseert regelmatig lotgenotendagen waarop slachtoffers elkaar onderlinge steun bieden en kennis met elkaar delen. Verder houdt SKIP zich onder andere bezig met het vragen van maatschappelijke aandacht voor het misbruik en het bevorderen van deskundige hulpverlening.

 

Contactgegevens

06 45788606www.stichtingskip.nl

Postbusnummer SKIP
Postbus 63
3940 AB Doorn
De SKIPlyn
088-7547596 (lokaal beltarief)