Sense

Heb jij vragen over seks, verliefdheid, liefde en alles wat daarbij komt kijken? Neem dat eens een kijkje op de website Sense.info. Deze website is ingericht voor jongeren tussen de 12-25 jaar oud die zich midden in hun seksuele ontwikkeling bevinden. Buiten dat je hier allerlei informatie kunt vinden over seksualiteit, wordt er ook ingegaan op verschillende vormen van (online) seksueel geweld. De website gaat in op de risico’s en wat je hier aan kunt doen.

 

Sense logoHoe kom je de pubertijd door?

Opgroeien is spannend, uitdagend maar soms ook verdomd lastig! Je lichaam verandert, je stemming verandert, en daarnaast wordt je ook voor het eerst écht verliefd. Alles gaat zo snel dat het niet heel gek is dat je soms gewoon de weg kwijt raakt. De interactieve website van Sense gaat in op de onderwerpen waar jij mee te maken krijgt. Hoe werkt dat nou eigenlijk allemaal in jouw lichaam? En hoe werkt dit bij het andere geslacht?

 

Net nu je zoveel vragen hebt over jezelf, wordt je ook nog eens verliefd op een ander. Hoe ga je daarmee om? Waar moet je allemaal rekening mee houden als je voor het eerst seks met iemand hebt? Of het nu gaat om vragen over je eigen lichaam, of die van een ander. Op Sense wordt alles uitvoering omschreven. Mocht je tussen alle informatie niet het antwoord vinden op jouw vraag. Dan is de organisatie altijd bereikbaar voor vragen en/of opmerkingen op het telefoonnummer 0900 – 402 4020.

 

Opgroeien gaat niet zonder risico’s

Nieuwe relaties, flirten, daten of chatten, het is allemaal enorm spannend. Wel zitten hier ook risico’s aan vast. De spannende foto die alleen voor jouw vriendje of vriendinnetje bestemd is, kan nog wel eens met heel veel meer mensen gedeeld worden. De zogenaamde shame sexting is strafbaar en heeft verschrikkelijke gevolgen. Op Sense wordt dieper ingegaan op de risico’s van sexting en wat je hier precies aan kunt doen.

 

Maar er zijn meerdere kapers op de kust. Neem bijvoorbeeld de groomer, ofwel de digitale kinderlokker. Een volwassene doet zich voor als een leuk (jonger) iemand en probeert jou online te versieren. Grooming is ook verbonden en strafbaar. Toch is het wel verstandig om te lezen over hoe je grooming kunt voorkomen.

 

Locaties door heel Nederland

Heb je een vraag of probleem over seksualiteit, liefde of relaties of wil je persoonlijk advies? Dat kun je krijgen via telefoon, mail, chat. Ook kun je bij Sense terecht voor een (vertrouwelijk, gratis) persoonlijk gesprek. Op de website van Sense kan je een locatie bij jou in de buurt vinden.

 

Ga direct naar de website van Sense

 
www.sense.info

Contactgegevens

0900 4024020www.sense.info

Chatten met Sense

Openingstijden Sense Infolijn
– Maandag en dinsdag van 10:00 tot 18:00 uur
– Woensdag en vrijdag van 13:00 tot:00 18 uur
– Donderdag 14:00 tot 18:00 uur