Seksueelgeweld.nl

De website Seksueelgeweld.nl is opgezet door- en voor lotgenoten van seksueel geweld, maar ook voor naasten zoals familie en vrienden. Het platform biedt informatie over seksueel misbruik, een chatroom en een forum. Er is zowel een forum voor naasten als voor slachtoffers. Ook zijn er twee chatboxen, waarvan er een vooral bedoelt is voor mannen die te maken hebben (gehad) met seksueel geweld.

 

Seksueelgeweld.nlVoor en door slachtoffers van seksueel geweld

De vrijwilligers achter Seksueelgeweld.nl zijn medegenoten die andere mede-lotgenoten bijstaan in hun hulpvraag met mogelijk advies. Op hun site maken ze contact tussen lotgenoten mogelijk en bieden praktische informatie en links naar relevante hulporganisaties. De oprichters zijn actief als moderator op de fora en ondersteunen leden in het delen van hun verhaal.

 

Hoe ga je als partner of ouders met het slachtoffer om?

Er is een speciaal onderdeel op de website voor naasten van slachtoffers ingericht. Hier staan verschillende tips voor ouders en tips voor partners over hoe je om moet gaan met slachtoffers van seksueel misbruik, aanranding en verkrachting. De tips komen veelal van andere leden op de website. Op het forum kunnen ouders en partners hun verhaal delen en andere leden op het forum om advies vragen. Ook is er elke dinsdagavond een chatroom geopend speciaal voor voor ouders en partners.

 

Belangrijke informatiebron voor slachtoffers van seksueel geweld

Seksueelgeweld.nl verbindt slachtoffers en naasten, maar biedt vooral ook heel veel handige informatie. Onderwerpen waaronder PTSS klachten na seksueel geweld, loverboys, depressie en de gevolgen van seksueel geweld worden uitvoerig behandeld. Ook biedt het platform een overzicht van links naar hulporganisaties en therapeuten. Ook worden er regelmatig nieuwe blogs gedeeld met links naar filmpjes, interviews en boekbesprekingen.

 

Ga direct naar de website

 
www.seksueelgeweld.nl

Contactgegevens

www.seksueelgeweld.nl