Reclaimed Voices

Stichting Reclaimed Voices is er voor slachtoffers van seksueel misbruik binnen de organisatie van Jehovah’s Getuigen. Zij organiseren lotgenotenbijeenkomsten waar je kunt ervaren dat je niet alleen staat in wat je hebt meegemaakt.

Reclaimed Voices logo

Voor wie is de hulp?

De hulp van Stichting Reclaimed Voices is er voor slachtoffers van seksueel misbruik binnen de organisatie van Jehovah’s Getuigen. Dit geldt voor iedereen die dit nu meemaakt of in het verleden heeft meegemaakt.

Welke hulp biedt Reclaimed Voices?

Reclaimed Voices weet hoe moeilijk het kan zijn om met je verhaal over misbruik bij Jehovah’s Getuigen naar buiten te treden. Maar zwijgen staat vaak een goede verwerking van het trauma in de weg. Naast het seksueel misbruik heb je te maken met een religieuze context die van invloed was op hoe men met je misbruikverhaal omging. Reclaimed Voices respecteert ieders religieuze overtuiging. Wel kunnen zij begrip tonen voor de rol die de religieuze context speelt rondom het seksueel misbruik en de nasleep daarvan.

Zij nodigen je uit om je stem te laten horen en jouw verhaal te vertellen. Reclaimed Voices organiseert lotgenotenbijeenkomsten waar je kunt ervaren dat je niet alleen bent in wat je hebt meegemaakt. Zij hopen dat  je je hierdoor sterker zult voelen. De organisatie biedt zelf geen professionele hulp maar kan jou wel doorverwijzen naar professionele instanties.

Daarnaast willen zij bewustwording bij mensen ontwikkelen, in de hoop dat jij gezien en erkend wordt indien je slachtoffer bent van seksueel misbruik of hier gevaar voor loopt. Ze hopen dat je hierdoor bescherming zult vinden.

Contactgegevens

reclaimedvoices.org

Contactpersoon: Aswin Suierveld