Reclaimed Voices

Stichting Reclaimed Voices is er voor slachtoffers van seksueel misbruik binnen de organisatie van Jehovah’s Getuigen. Zij organiseren lotgenotenbijeenkomsten waar je kunt ervaren dat je niet alleen staat in wat je hebt meegemaakt. Daarnaast is de organisatie een  meldpunt voor seksueel misbruik binnen de Jehovah’s Getuigen.

 

Stichting Reclaimed Voices: open over misbruik bij Jehovah’s Getuigen

Reclaimed Voices weet hoe moeilijk het kan zijn om met je verhaal over misbruik bij Jehovah’s Getuigen naar buiten te treden. Maar zwijgen staat vaak een goede verwerking van het trauma in de weg. Naast het seksueel misbruik heb je te maken met een religieuze context die van invloed was op hoe men met je misbruikverhaal omging. Reclaimed Voices respecteert ieders religieuze overtuiging. Wel kunnen zij begrip tonen voor de rol die de religieuze context speelt rondom het seksueel misbruik en de nasleep daarvan.

 

Voor slachtoffers van seksueel misbruik binnen Jehovah’s Getuigen

De hulp van Stichting Reclaimed Voices is er voor slachtoffers van seksueel misbruik binnen de organisatie van Jehovah’s Getuigen. Dit geldt voor iedereen die dit nu meemaakt of in het verleden heeft meegemaakt.

 

Emotionele steun en lotgenotencontact

Stichting Reclaimed Voices nodigt je uit om je stem te laten horen en jouw verhaal te vertellen. De organisatie organiseert lotgenotenbijeenkomsten waar je kunt ervaren dat je niet alleen bent in wat je hebt meegemaakt. Zij hopen dat  je je hierdoor sterker zult voelen. De organisatie biedt zelf geen professionele hulp maar kan jou wel doorverwijzen naar professionele instanties.

 

Daarnaast willen zij bewustwording bij mensen ontwikkelen, in de hoop dat jij gezien en erkend wordt indien je slachtoffer bent van seksueel misbruik of hier gevaar voor loopt. De Stichting is politiek actief en zet zich in voor beleidsverandering betreffende seksueel misbruik binnen Jehovah’s Getuigen.

 

Ga direct naar de website

 
reclaimedvoices.org

Contactgegevens

reclaimedvoices.org

Contactpersoon: Aswin Suierveld