Project Speak Now

Project Speak Now is opgezet om seksueel misbruik bespreekbaar te maken. 1 op de 5 vrouwen heeft voor haar zestiende negatieve ervaringen met seks. Het grootste deel van deze slachtoffers besluit hier niet over te praten. Praten over je ervaringen met seksueel misbruik is ook ontzettend moeilijk. Angst overheerst, maar uit ervaring blijkt dat het belangrijk is om deze angst te doorbreken. Praten over misbruik kan helend werken. Het geeft je begrip, herkenning en compassie. De Stichting Project Speak Now ondersteunt je in dit proces met coaching, gespreksgroepen en trainingen.

 

Project Speak NowBespreekbaar maken van seksueel misbruik

Bij Project Speak Now kun je terecht voor lotgenotencontact, maar ook een op een gesprekken met een ervaren gesprekscoach. Ook is de stichting een belangrijke belangenbehartiger voor slachtoffers in de media. Het belangrijkste doel van de organisatie is om seksueel misbruik bespreekbaar te maken. Op deze manier zet de organisatie zich in om het taboe rond seksueel geweld te doorbreken.

 

Wanneer je gebruik wilt maken van de hulp van Project Speak Now zijn er drie programma’s waar je uit kunt kiezen. Hieronder vallen Beat Your Comfort Zone, Talking Circles en Persoonlijke Coaching.

 

Beat Your Comfort Zone

Tijdens de workshop “Beat Your Comfort Zone” wordt je samen met lotgenoten uitgedaagd om uit je comfort zone te stappen. De opzet van de workshop lijkt op die van het KRO televisieprogramma Over de Streep. Spelletjes worden afgewisseld met serieuze gesprekken. Het belangrijkste is dat deelnemers zich minder eenzaam voelen in hun verwerkingsproces en dat mogelijke vooroordelen over zichzelf of de ander veranderen. Ervaar vooral het fantastische gevoel van verbinding en (h)erkenning dat zal helpen om een volgende stap te zetten. Aanmelden kan via deze link.

 

Talking Circles

Bij een Talking Circle krijg je de mogelijkheid om je hart te luchten in een veilige omgeving. Met maximaal acht andere deelnemers neem je plaats in een kring en doet iedereen om de beurt zijn of haar verhaal. De Talking Circles worden volgens een oude traditionele Indiaanse manier gehouden. Je praat alleen als jij de talking stick in handen hebt, die om de beurt wordt doorgegeven. Het vertellen van jouw verhaal kan helpen in het verwerkingsproces. Aanmelden kan via deze link.

 

Persoonlijke Coaching

Wanneer je behoefte hebt aan een een op een gesprek met iemand die bekend met het onderwerp, kun je gebruik maken van persoonlijke coaching. De coach biedt een luisterend oor en stelt je vragen die jou kunnen helpen in het maken van toekomstige keuzes. De coaching sessies vinden plaats op Skype en duren ongeveer 1,5 uur. Aanmelden kan via deze link.

 

Ga direct naar de website van Project Speak Now

 
www.projectspeaknow.nl