Project Speak Now

Project Speak Now ondersteunt lotgenoten bij het praten over seksueel geweld door middel van individuele coaching en gespreksgroepen. Daarnaast stimuleren ze ook anderen het gesprek aan te gaan over seksueel geweld.
Op deze manier zet Project Speak Now zich in om het taboe rond seksueel geweld te doorbreken. Want hoe gemakkelijker erover wordt gesproken, hoe eerder slachtoffers geholpen kunnen worden.

project speak now logo

Voor wie is de hulp?

Project Speak Now biedt hulp aan slachtoffers die te maken hebben gehad met seksueel geweld en aan mensen in hun nabije omgeving.

Welke hulp biedt Project Speak Now?

Project Speak Now ondersteunt lotgenoten in het praten over ervaringen met seksueel geweld. Ze bieden individuele coaching en organiseren contact met lotgenoten in zogenoemde Talking Circles. Alle hulpverleners hebben ervaring met het onderwerp en zijn professioneel opgeleid.

Individuele coaching

Je gaat online of per telefoon het gesprek aan met een coach. Omdat deze coach ervaring heeft met het onderwerp, kan hij je situatie goed inschatten en goeie vragen stellen. Dit kan je helpen in je verwerkingsproces.
Meer informatie

Gespreksgroepen

Regelmatig organiseert Project Speak Now op diverse plaatsen in Nederland Talking Circles over seksueel misbruik. Daarbij deel je jouw verhaal met andere lotgenoten in een veilige omgeving en onder professionele begeleiding. Lotgenoten herkennen je worsteling, waardoor je je gehoord en gezien voelt. Ook hiermee kan je een belangrijke stap zetten in je verwerkingsproces.
Meer informatie

Taboe doorbreken

Project Speak Now stimuleert ook anderen te spreken over seksueel geweld. Ze doen dit door in de media aandacht te vragen voor het onderwerp. Daarmee wil Project Speak Now het taboe op seksueel geweld doorbreken.
Overzicht media-activiteiten