Moviera

Wanneer je te maken hebt met huiselijk geweld kun je bij Moviera terecht voor hulp, advies en opvang. De organisatie is werkzaam in de regio Utrecht en Gelderland. Als er sprake is van een noodsituatie kan ook buitenregionaal een beroep worden gedaan op het hulpaanbod. Naast de directe hulp aan slachtoffers van huiselijk geweld, is het Coördinatiepunt Slachtoffers Mensenhandel regio Utrecht bij Moviera ondergebracht.

 

MovieraOnder huiselijk geweld wordt al het geweld binnen gezinnen en in afhankelijkheidsrelaties verstaan. Denk hierbij aan partnermishandeling, kindermishandeling en mishandeling van ouderen. De vormen van geweld variëren tussen lichamelijk geweld, seksueel geweld en psychisch geweld (bedreiging, treiteren, stalking, financiële uitbuiting). Wanneer je te maken krijgt met deze vormen van geweld kun je bij Moviera terecht. Zij bieden telefonische hulp, ambulante hulp, opvang en begeleiding.

 

Telefonische hulp en informatie over huiselijk geweld

Wanneer je te maken krijgt met huiselijk geweld en hier over wilt praten is de telefoonlijn 24 uur per dag beschikbaar. Voor hulp en algemene vragen kun je bellen op het nummer 088 3 744 744. Tijdens het telefoongesprek biedt de hulpverlener een luisterend oor. Ook zal hij of zij proberen inzicht te krijgen in de situatie zodat er (indien gewenst) een passend advies gegeven kan worden.

 

Wanneer er uit het gesprek blijkt dat er behoefte is aan meer hulp kan de hulpverlener opvang regelen, vervolggesprekken inplannen (eventueel samen met je partner) of je doorverwijzen naar een andere organisatie die passende hulp kan bieden.

 

Ambulante hulp bij partnergeweld

Je kunt altijd een persoonlijke afspraak maken met een van de medewerkers van Moviera. Er kan telefonisch een afspraak verzoek worden ingediend, maar je kunt ook een afspraak aanvragen door het contactformulier in te vullen. De gesprekken vinden meestal plaats op het kantoor, maar je kunt ook op een andere plek afspreken.

 

Moviera biedt twee vormen van begeleidingsgesprekken aan voor partners. Enerzijds is er Samen Geweldloos Verder voor  partners die het geweld binnen het gezin willen stoppen en de relatie willen herstellen. Anderzijds is er Toekomst zonder Geweld wat meer gericht is op de emotionele gevolgen van huiselijk geweld.

 

Mannen- en vrouwenopvang met begeleiding

Wanneer de situatie het niet meer toelaat om thuis te blijven wonen, biedt Moviera verschillende opvanglocaties aan. Het aanbod wordt afgestemd op de specifieke situaties. Zo zijn er geheime opvangplekken, safe houses, maar ook plekken voor langdurige opvang. Tijdens het verblijf werk je samen met de hulpverlening aan een nieuwe toekomst. Samen maak je een plan en onder begeleiding maak je stappen naar een betere toekomst. Bekijk het opvang aanbod op de website van Moviera.

 

Ga direct naar de website van Moviera

 
www.mov iera.nl

Contactgegevens

088 3 744 744www.moviera.nl

Centraal bureau / receptie
Bennekomseweg 43
6717 LL Ede