Landelijke Organisatie Verkeersslachtoffers

De Landelijke Organisatie Verkeersslachtoffers (LOV) biedt verkeersslachtoffers en nabestaanden de helpende hand door middel van onder andere juridisch advies en emotionele ondersteuning. Daarnaast organiseert de LOV lotgenotenbijeenkomsten en maakt zich hard voor de de belangen van verkeersslachtoffers en nabestaanden. Dit doet de stichting zowel in de politiek als in de media.

 

Landelijke Organisatie VerkeersslachtoffersPersoonlijke hulp na verkeersongevallen

Verkeersslachtoffers kunnen na een ongeval beroep doen op de hulpverlening van Slachtofferhulp Nederland. Mocht er hierna nog meer hulp gewenst zijn, kun je gebruik maken van de hulpverlening van de Landelijke Organisatie Verkeersslachtoffers. Mensen kunnen hun verhaal delen en om advies vragen door telefonisch contact op te nemen of door een e-mail te sturen naar de organisatie. De vrijwilligers bieden een luisterend oor maar kunnen ook advies geven over schadeafwikkeling, verkeersveiligheid en traumaverwerking.

 

Lotgenotencontact voor verkeersslachtoffers en nabestaanden

Als slachtoffer of nabestaande van een verkeersongeval krijg je heel wat emoties te verwerken. Vaak is het lastig om hier met vrienden over te praten aangezien zij zich niet altijd goed kunnen voorstellen wat jij doormaakt. Daarom is het fijn om met lotgenoten hierover te kunnen praten. Een aantal keer per jaar organiseert de Landelijke Organisatie Verkeersslachtoffers ontmoetingen voor lotgenoten.

 

Tijdens de informele bijeenkomsten is er ruimte voor presentaties, discussies, persoonlijke ervaringen en wordt er ook een ontspannende activiteit georganiseerd.  In de online agenda vind je een overzicht van alle aankomende lotgenotenbijeenkomsten. Je kunt kosteloos deelnemen aan deze bijeenkomsten. Aanmelden kan door een e-mail te sturen.

 

Preventie en verbetering van de verkeersveiligheid

Naast de directe hulp aan nabestaanden en slachtoffers van verkeersongevallen, maakt de stichting zich hard voor de belangen van verkeersslachtoffers en nabestaanden en voor verkeersveiligheid. Ze doet dit bij media, beleidsmakers en politiek.

 

Ga direct naar de website van Landelijke Organisatie Verkeersslachtoffers

 
landelijkeorganisatieverkeersslachtoffers.nl