Interapy

Interapy biedt een online behandelmethode voor mensen die te maken hebben (gehad) met een burn-out, depressie, paniekaanvallen, eetstoornissen, verkrachting, trauma, rouwverwerking of een andere vorm van psychische klachten. De methodiek van het centrum  is aan de Universiteit van Amsterdam ontwikkeld en laat zeer goede behandelresultaten zien. Interapy is dan ook een erkende instelling voor Specialistische en Basis- GGZ en wordt vergoed door alle zorgverzekeraars.

 

InterapyOnline cognitieve gedragstherapie

De behandelmethode van Interapy is gebaseerd op cognitieve gedragstherapie. Bij deze therapievorm worden gedrag en de gedachten die de problemen in stand houden, besproken en behandeld. Het programma is samengesteld met verschillende oefeningen en opdrachten. Interapy is een van de meest gewaardeerde GGZ-instelling van Nederland op ZorgkaartNederland.

 

De behandelwijze van Interapy

Over het algemeen vindt de behandeling bij Interapy volledig online plaats. Je wordt begeleid door een eigen psycholoog. Echter zul je deze niet face-to-face ontmoeten. Het proces verloopt als volgt:

 

  1. Aanmelden: Wanneer je te maken krijgt met psychische klachten kun je je aanmelden op de website. Weet je nog niet precies met welke klachten je te maken hebt? Doe dan de zelftest.
  2. Intake procedure: Zodra je bent aangemeld krijg je een inlogcode toegestuurd. Als je eenmaal bent ingelogd wordt je gevraagd een aantal vragenlijsten in te vullen. Op basis van jouw antwoorden op de vragen, krijgen de hulpverleners inzicht in de problematiek en kunnen hiermee de juiste zorg bieden.
  3. Telefonisch behandeladvies: de behandelaar zal aan de hand van een kort telefoongesprek (+/- 15 minuten) samen met jou door de resultaten van de vragenlijst lopen. Ook kijken jullie samen of Interapy voor jou de juiste behandelwijze zal zijn.
  4. Intensieve (online) behandeling
    Je krijgt een eigen psycholoog die jou begeleidt. Een keer per week werk je op een vaste dag aan je behandeling. Alle (schrijf)opdrachten worden voorzien van reacties van jouw psycholoog. Gedurende het gehele traject blijven al jouw afgeronde opdrachten bewaard zodat je dus altijd terug kunt kijken naar wat je hebt geschreven, of hoe de psycholoog hierop heeft gereageerd.

 

Ga direct naar de website

 
www.interapy.nl