Humanitas Prostitutie Maatschappelijk Werk

Humanitas Prostitutie Maatschappelijk Werk (PMW) biedt hulp aan sekswerkers en slachtoffers van mensenhandel in Rotterdam. De organisatie biedt ondersteuning aan mannen, vrouwen en transgenders. Ook voor mensen die drugsverslaafd, minderjarig zijn of illegaal in Nederland verblijven biedt PMW ondersteuning. Wanneer iemand geen Nederlands spreekt wordt er een tolk ingeschakeld.

 

Humanitas Prostitutie Maatschappelijk WerkUitgebreid hulpaanbod voor sekswerkers en slachtoffers van mensenhandel

Als sekswerker of slachtoffer van mensenhandel kun je bij Humanitas Prostitutie Maatschappelijk Werk terecht voor praktische hulp en emotionele ondersteuning. De organisatie biedt een uitgebreid zorgaanbod. Hieronder vallen het uitstaptraject voor prostituees, groepsaanbod voor steun en preventie en het maatjesproject voor slachtoffers van mensenhandel.

 

Uitstapproject voor prostituees

Wanneer je als sekswerker iets anders wilt doen, kan Humanitas Prostitutie Maatschappelijk Werk hierbij helpen. Omdat dit vaak lastig is, heeft de Stichting hier een apart programma voor opgesteld. De toegewezen maatschappelijk werker kan hulp bieden bij de volgende zaken:

 

  • Nieuw betaald of vrijwilligerswerk zoeken;
  • Aanvragen van een uitkering;
  • Een passende woonruimte zoeken;
  • Het vinden van een passende cursus of opleiding;
  • Het op orde krijgen van praktische zaken als verzekeringen, schuldafhandeling of het aanvragen van toeslagen;
  • Juridische hulp.

 

Groepsaanbod voor steun en preventie

Humanitas Prostitutie Maatschappelijk Werk biedt verschillende programma’s in groepen aan. Zo zijn er supportgroepen voor vrouwen die  slachtoffer zijn geworden van internationale mensenhandel. Maar ook mannen die onder dwang in de seksindustrie hebben gewerkt, kunnen zich aanmelden voor een stabilisatiecursus.

 

Maatjesproject voor slachtoffers van mensenhandel

Als slachtoffer van mensenhandel is het niet gemakkelijk om in een keer weer terug te keren in de samenleving. Na alles wat zij hebben meegemaakt is het niet makkelijk om zomaar een nieuwe richting in te slaan. Om hierbij te helpen is het maatjesproject van Humanitas Prostitutie Maatschappelijk Werk opgezet. De cliënt wordt hier gekoppeld aan een maatje, die ondersteuning kan bieden binnen dit proces.

 

Maatjes brengen één dagdeel per week door met de cliënt. De ontmoetingen worden ingevuld met ontspannende activiteiten, maar ook kan een maatje helpen bij het invullen van formulieren, leren van de Nederlandse taal en het opbouwen van een sociaal netwerk. Naast de wekelijkse ontmoeting organiseert Humanitas Prostitutie Maatschappelijk Werk een aantal keer per jaar een uitje of een andere activiteit voor de cliënten en de maatjes.

 

Aanmelden voor kosteloze hulp

Aanmelden voor de hulpverlening van Humanitas Prostitutie Maatschappelijk Werk gaat telefonisch. De organisatie is op maandag t/m vrijdag bereikbaar tussen 9.00-17.00 uur op het telefoonnummer 010 – 23 65 212. Tijdens het telefoongesprek wordt er op korte termijn een intakegesprek ingepland op de vaste locatie in Rotterdam. De hulpverlening is kosteloos.

 

Ga direct naar de website van Humanitas Prostitutie Maatschappelijk Werk

 
www.humanitaspmw.org

Contactgegevens

010-2365212www.expertisecentrum.humanitas-rotterdam.nl

Telefonisch bereikbaar op werkdagen van 08:30 – 17:00 uur.