Hulplijn Amsterdam

Heb je (recent) een dierbare verloren? Voel je je eenzaam of depressief? Heb je te maken gehad met geweld, of wordt je zelf steeds vaker agressief? Vaak helpt het al heel veel door je verhaal te vertellen aan iemand. Het helpt soms heel goed om even je hart te kunnen luchten. Voor iedereen uit Amsterdam die even zijn of haar verhaal kwijt wil biedt de Hulplijn Amsterdam een luisterend oor. De organisatie biedt een telefonisch hulplijn en een (online) chatfunctie. Jouw gesprek blijft anoniem en wordt dus met niemand gedeeld.

 

Hulplijn AmsterdamDeel jouw persoonlijke verhaal over de chat of aan de telefoon

Er is niet altijd iemand in je omgeving waar je jouw verhaal kwijt kunt. Misschien durf je het niet te vertellen, of ben je bang dat je niet begrepen wordt. In dit geval is het misschien fijner om anoniem met iemand te praten. De telefonische hulplijn van Hulplijn Amsterdam is 24 uur per dag en 7 dagen per week beschikbaar voor een goed gesprek. De vrijwilligers zijn te bereiken op het telefoonnummer 020-6757575.

 

Mocht je liever niet over de telefoon willen praten, dan is er ook een chat hulplijn. Deze chat biedt je de mogelijkheid om even wat langer na te denken over wat je wilt vertellen. In sommige gevallen is dit een prettigere manier van communiceren. De chatfunctie is bereikbaar op dinsdag, woensdag en donderdag van 17.30 – 21.30 uur. Ga naar de chatfunctie via deze link.

 

Praat met getrainde vrijwilligers

Alle telefoon- en chatgesprekken worden gevoerd door een groep van ongeveer 80 vrijwilligers. De vrijwilligers worden eerst intensief opgeleid en leren hoe ze emotionele hulp kunnen bieden bij depressie, psychosociale problemen, maar ook over verlies van werk of gezondheid. Hoofdzakelijk bieden zij aandacht voor jouw probleem en luisteren goed naar wat jij te vertellen hebt.

 

Ga direct naar de website van Hulplijn Amsterdam

 
www.hulplijnamsterdam.nl

Contactgegevens

020-6757575www.hulplijnamsterdam.nl

Telefonisch bereikbaar (lokaal tarief, 24/7 bereikbaar)