Helpwanted

Heb jij (online) te maken gehad met grooming, shame sexting, kinderporno of een andere vorm van online seksueel misbruik? Meldt dit dan bij Helpwanted. Deze landelijke organisatie biedt praktische, juridische en emotionele hulp aan slachtoffers van online seksueel geweld. Je kunt hier terecht voor informatie en direct contact met een van de hulpverleners. De organisatie kan je adviseren bij de te nemen stappen maar biedt ook emotionele ondersteuning in de vorm van een luisterend oor.

 

HelpwantedMaak een melding van online seksueel misbruik

Helpwanted biedt informatie en hulp aan slachtoffers van online seksueel misbruik. Wanneer iemand een melding doet wordt deze in behandeling genomen door een van de hulpverleners. De organisatie is aangesloten bij internationale netwerken als InsafeChild Helpline International en INHOPE. Ook met websites als  Facebook en Twitter onderhoudt de organisatie nauw contact. Hierdoor kunnen de hulpverleners gemakkelijker helpen om strafbare afbeeldingen van websites te verwijderen. Bij goedkeuring van het slachtoffer, kan ook de politie ingelicht worden. Ook met de politie onderhoudt Helpwanted nauw contact.

 

24/7 (online) bereikbaar voor slachtoffers van online seksueel misbruik

Worden er zonder toestemming (naakt) foto’s van jou verspreid? Wordt je gechanteerd met webcambeelden? Of wordt je online benaderd voor seks? Doe dan direct een melding bij Helpwanted. Het is altijd mogelijk het online meldingsformulier in te vullen. Maandag tot en met vrijdag van 16.00 uur tot 19.00 uur kun je chatten met een hulpverlener.

 

Speciale hulp voor opvoeders en leerkrachten

Helpwanted is ook bereikbaar voor ouders en verzorgers. Op de speciale pagina voor opvoeders vind je praktische hulp bij online seksueel misbruik. Voor docenten heeft de organisatie lespakketten ontwikkeld (ook geschikt voor digibord) over sexting, grooming en sextortion. Een overzicht van dit lesaanbod kun je vinden op de website van Helpwanted.

 

Ga direct naar de website

 
www.helpwanted.nl