Helpwanted

Op helpwanted.nl kunnen kinderen, jongeren en hun opvoeders die te maken hebben (gehad) met online seksueel misbruik terecht voor hulp. Helpwanted biedt praktische, emotionele en juridische hulp. Ze kunnen je onder andere advies geven over welke stappen je kunt nemen jouw probleem op te lossen.

 

HelpWanted logo

 

Helpwanted is onderdeel van het Meldpunt Kinderporno op Internet en onderdeel van de online meldknop voor jongeren, meldknop.nl. Daarnaast werken ze samen met De Kindertelefoon. Voor wie is de hulp? De hulp is bedoeld voor kinderen en jongeren die te maken hebben (gehad) met online seksueel misbruik, bijvoorbeeld wanneer je online bent lastig gevallen, jouw naaktfoto is doorgestuurd of een chatgesprek uit de hand is gelopen. Ook opvoeders die advies willen, kunnen bij Helpwanted terecht. Welke hulp biedt Helpwanted? Helpwanted.nl biedt praktische, emotionele en juridische hulp. Wanneer jij Helpwanted laat weten wat er precies is gebeurd, probeert Helpwanted je te helpen. Welke stappen moet je ondernemen om jouw probleem op te lossen? Wat is precies strafbaar en wat moet je meenemen om aangifte te kunnen doen? Helpwanted geeft je advies wanneer je dat wilt, maar alleen je hart luchten is ook goed. Samen met jou zoekt Helpwanted naar een oplossing die voor jou goed voelt.

Melders kunnen anoniem contact opnemen via een meldformulier. Daarnaast biedt Helpwanted jongeren de mogelijkheid om te chatten met een medewerker van Helpwanted. Ouders kunnen bellen met een speciaal telefoonnummer: 071-5162900. Melders die via het meldformulier of de chat contact opnemen kunnen ervoor kiezen anoniem te blijven.