Federatie Nabestaanden Geweldslachtoffers (FNG)

De Federatie Nabestaanden Geweldslachtoffers is een samenwerkingsverband tussen meerdere lotgenotenorganisaties, waaronder de voormalige VOVK, de Stichting Aandacht doet Spreken en de Vereniging voor Veiligheid, Respect en Solidariteit. De Federatie Nabestaanden Geweldslachtoffers (FNG) vertegenwoordigt ruim 500 families die een dierbare hebben verloren door ernstig geweld. De FNG biedt lotgenotencontact en zet zich in voor de verbetering van de rechtspositie van slachtoffers en nabestaanden. 

 

  • Lotgenotencontact

De FNG faciliteert lotgenotencontact tussen mensen die elkaar zonder woorden kunnen begrijpen. De FNG is dan ook ontstaan vanuit de behoefte om steun te kunnen vinden bij lotgenoten, verdriet te kunnen delen en om op te kunnen komen voor de belangen van slachtoffers en nabestaanden. Jaarlijks organiseert de FNG om die reden meerdere lotgenotenbijeenkomsten, waaronder de jaarlijkse Dag Herdenken Geweldslachtoffers.

 

  • Verbetering van de (rechts)positie van slachtoffers en nabestaanden

Naast het lotgenotencontact, is de FNG politiek actief. Zij zet zich in voor de verbetering van de positie als nabestaande of slachtoffer. Hiervoor zijn ze met regelmaat in gesprek met de ministeries van Veiligheid en Justitie en Buitenlandse Zaken. Ook wordt er nauw samengewerkt met Fonds Slachtofferhulp, het Openbaar Ministerie en Slachtofferhulp Nederland.

 

  • Lid worden van de Federatie Nabestaanden Geweldslachtoffers

De FNG is er voor iedereen die steun zoekt nadat een dierbare hen is ontnomen door een geweldsmisdrijf. Aanmelden kan door contact op te nemen met het secretariaat van de FNG via 06-30182115 of via ronsluijs@gmail.com.