Fairwork

FairWork ondersteunt slachtoffers van uitbuiting en mensenhandel. De organisatie richt zich op buitenlandse slachtoffers van moderne slavernij in sectoren buiten de seksindustrie. Hieronder vallen onder andere restaurants, land- en tuinbouw en de schoonmaaksector. Slachtoffers van mensenhandel krijgen kunnen bij Fairwork aanspraak doen op juridische ondersteuning, maatjescontact en emotionele hulp maar ook verschillende soorten trainingen.

 

FairworkIn Nederland komen nog steeds verschillende vormen van arbeidsuitbuiting voor. Heel vaak gaat het om buitenlanders die onder hoge druk voor bijna niets moeten werken. Fairwork maakt zich hard voor de bestrijding van mensehandel en vangt slachtoffers op om met hen samen te werken aan een nieuwe toekomst. De onderstaande video van toont een voorbeeld van mensenhandel in Nederland.

 

 

Hoe herken je moderne slavernij?

Heb jij het gevoel dat er in jouw omgeving sprake is van mensenhandel? Valt het je op dat iemand non-stop aan het werk is, en eigenlijk nooit een vrije dag heeft? Probeer dan eens met deze persoon te praten. Fairwork heeft een checklist opgesteld waaraan je moderne slavernij kunt herkennen. Verdachte situaties kun je altijd melden via dit formulier.

 

  • Paspoort is afgenomen van de werknemer;
  • Iemand krijgt niet of bijna niet betaald;
  • De werknemer wordt beperkt in zijn of haar vrije tijd;
  • Het is niet toegestaan om naar de huisarts te gaan;
  • Iemand wordt gedwongen om te werken;
  • De werknemer of zijn of haar familie wordt bedreigd;
  • De werknemer moet gevaarlijk of ongezond werk verrichten;
  • Iemand wordt bedreigd omdat hij of zij illegaal in Nederland verblijft.

 

Welke hulp wordt geboden?

FairWork denkt mee over de opties die je hebt om aan de uitbuiting een einde te maken en je recht te halen. Tijdens een intakegesprek wordt jouw specifieke situatie bekeken. Als je aangifte wil doen van uitbuiting of mensenhandel kan FairWork je ook ondersteunen. Natuurlijk wordt alle informatie vertrouwelijk behandeld.

 

Ga direct naar de website van Fairwork

 
www. fair work .nu

Contactgegevens

020-7600809www.fairwork.nu

Adresgegevens
Postbus 15539
1001 NA Amsterdam
Fax: 020-5219099