De Luisterlijn

Wanneer je te maken hebt gehad met een traumatische gebeurtenis, is het soms moeilijk hier over te praten. Wel kan het in dit geval heel goed zijn om je hart te kunnen luchten bij iemand. Iemand die aandachtig naar jou luistert en zo nu en dan de juiste vragen stelt. Dit kan jou helpen om de dingen weer even op een rijtje te krijgen. Praten lucht ook op. Bij de Sensoor Landelijke Luisterlijn zitten zo’n 1200 vrijwilligers dag en nacht voor jou klaar voor een  vertrouwelijk (anoniem) gesprek per telefoon, chat of e-mail.

 

Ga een gesprek aan met de Luisterlijn over het onderwerp waar jij over wilt praten

Heb jij te maken gehad met seksueel misbruik, (huiselijk) geweld, oplichting of voel je je eenzaam, onzeker angstig in verband met een bedreiging? Bij de Luisterlijn vind je altijd een luisterend oor, ongeacht het onderwerp waar je het over wilt hebben. De vrijwilligers staan 24/7 klaar voor jou. Niet om jouw probleem op te lossen, maar om naar jou te luisteren en door het stellen van de juiste vragen jou verder te helpen.

 

Bellen met de telefonische hulplijn

De telefonische hulpdienst de Luisterlijn is te bereiken op het landelijke telefoonnummer 0900-0767. Het is ook mogelijk om lokaal te bellen met de hulptelefoon. Bekijk de website voor het overzicht van alle lokale telefoonnummers. Om ervoor te zorgen dat iedereen aan de beurt komt kun je maximaal vier gesprekken voeren per etmaal. De begrenzing wordt via het systeem automatisch gedaan, dus je blijft gewoon anoniem.

 

Chatten met hulpverlener

De Luisterlijn biedt ook een gratis online hulpverlening chat. Ook de chat is volledig anoniem en er worden dus geen persoonsgegevens worden uitgewisseld. Ook hoeft niemand zich met zijn echte naam bekend te maken. De chat is open van 10:00 uur tot 22:00 uur. Ga direct naar de chat.

 

E-mailen met een hulpverlener

Ben je meer een schrijver dan een prater? Dan is het ook mogelijk je verhaal te delen per email. Degene die jouw e-mail leest, formuleert met zorg een reactie terug. Je kunt vanuit je eigen e-mailadres een mailtje sturen naar ehulp@deluisterlijn.nl. Wil  je liever niet vanuit je eigen account mailen, dan kun je ook een de Luisterlijn e-mail aanmaken. Dit kan via deze link.

 

Ga direct naar de website

www.deluisterlijn.nl

Contactgegevens

0900-0767www.deluisterlijn.nl

De Luisterlijn biedt hulp via telefoon, e-mail en chat.
De Luisterlijn Telefoon
De Luisterlijn E-mail
De Luisterlijn Chat

Adresgegevens
De Luisterlijn Nederland
Grote Spui 35
3813 EZ Amersfoort