De Hulplijn

De Hulplijn helpt slachtoffers van seksueel misbruik of van fysiek en psychisch geweld de juiste weg naar hulp of advies te vinden. Ook getuigen of mensen die een slachtoffer van seksueel misbruik of fysiek en psychisch geweld in hun omgeving willen helpen, kunnen hier met hun vragen terecht. De Hulplijn is een initiatief van Slachtofferhulp Nederland en werkt hierin samen met Veilig Thuis, Inspectie Jeugdzorg, Inspectie voor Gezondheidszorg, Comensha, de Politie, Openbaar Ministerie, Centrum voor Seksueel Geweld en LANGSZ.

 

De Hulplijn logoWanneer je te maken hebt gehad met seksueel geweld komen er een hele hoop vragen op je af. Wat moet je doen net nadat het gebeurt is? Hoe doe je aangifte en wat is hierbij belangrijk? Hoe ga je om met de psychologische klachten die je hieraan overhoudt? Met zulke vragen kun je dagelijks terecht bij de Hulplijn via het telefoonnummer 0900 9999 001.

 

Bellen met de Hulplijn voor seksueel misbruik

Wanneer je de Hulplijn belt, krijg je een medewerker aan de lijn die in de eerste instantie zal luisteren naar je verhaal. Vaak blijkt tijdens het gesprek dat er een hulpvraag is. De medewerker zal daarom op bepaalde zaken verder ingaan en doorvragen om er achter te komen wat je hulpvraag is. Uiteraard bepaal je zelf wat je de Hulplijn vertelt en welke vervolgstappen er worden gezet. De medewerkers kennen de organisaties die hulp bieden bij seksueel misbruik of fysiek en psychisch geweld goed. Zij kunnen op basis van je verhaal bepalen bij welke organisatie je het beste terecht kan en meestal verbinden zij je direct door. Als blijkt dat dit toch niet de juiste plek voor hulp is, gaan ze samen met jou verder op zoek.

 

Voor slachtoffers en getuigen van (seksueel) geweld

De Hulplijn is er voor jongeren en volwassenen die slachtoffer zijn geworden van seksueel misbruik of fysiek en psychisch geweld. Je kan de Hulplijn bellen als je slachtoffer bent van:

 

  • seksueel misbruik dat kort geleden is gebeurd (bijvoorbeeld aanranding of verkrachting)
  • seksueel misbruik dat in je jeugd heeft plaatsgevonden (bv in een jeugdinstelling, in de kerk of bij jou thuis)
  • fysiek of psychisch geweld waar je onlangs mee te maken hebt gehad
  • fysiek of psychisch geweld dat in je jeugd heeft plaatsgevonden.

 

Ook als je je hier niet precies in herkent kan je de Hulplijn bellen. Ze zullen hun best doen om je verder te helpen. Misschien maak jij je zorgen over iemand in je omgeving? Je kan altijd wat doen. De Hulplijn geeft graag advies.

 

Ga direct naar de website

 
www.verbreekdestilte.nl

Contactgegevens

0900-9999 001www.verbreekdestilte.nl

Telefonisch bereikbaar van maandag t/m vrijdag van 09.00-17.00 uur. Het is mogelijk om anoniem te bellen.

Je kan je vraag ook per e-mail stellen via het contactformulier op de website van de Hulplijn.