De Hulplijn

De Hulplijn helpt slachtoffers van seksueel misbruik of van fysiek en psychisch geweld de juiste weg naar hulp of advies te vinden. Ook getuigen of mensen die een slachtoffer van seksueel misbruik of fysiek en psychisch geweld in hun omgeving willen helpen, kunnen met hun vragen terecht bij de Hulplijn.

 

De Hulplijn logo

 

De Hulplijn is een initiatief van het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport, het ministerie van Veiligheid en Justitie en Slachtofferhulp Nederland in samenwerking met partnerorganisaties.

Voor wie is de Hulplijn?

De Hulplijn is er voor jongeren en volwassenen die slachtoffer zijn geworden van seksueel misbruik of fysiek en psychisch geweld. Je kan de Hulplijn bellen als je slachtoffer bent van:

  • seksueel misbruik dat kort geleden is gebeurd (bijvoorbeeld aanranding of verkrachting)
  • seksueel misbruik dat in je jeugd heeft plaatsgevonden (bv in een jeugdinstelling, in de kerk of bij jou thuis)
  • fysiek of psychisch geweld waar je onlangs mee te maken hebt gehad
  • fysiek of psychisch geweld dat in je jeugd heeft plaatsgevonden.

Ook als je je hier niet precies in herkent kan je de Hulplijn bellen. Ze zullen hun best doen om je verder te helpen.
Misschien maak jij je zorgen over iemand in je omgeving? Je kan altijd wat doen. De Hulplijn geeft graag advies.

Welke hulp biedt de Hulplijn?

Als je de Hulplijn belt, krijg je een medewerker aan de lijn die eerst zal luisteren naar je verhaal. Vaak blijkt tijdens het gesprek dat er een hulpvraag is. De medewerker van de Hulplijn zal daarom op bepaalde zaken verder ingaan en doorvragen om er achter te komen wat je hulpvraag is. Uiteraard bepaal je zelf wat je de Hulplijn vertelt en welke vervolgstappen er worden gezet.
De medewerkers van de Hulplijn kennen de organisaties die hulp bieden bij seksueel misbruik of fysiek en psychisch geweld goed. Zij kunnen op basis van je verhaal bepalen bij welke organisatie je het beste terecht kan en meestal verbinden zij je direct door. Als blijkt dat dit toch niet de juiste plek voor hulp is, gaan ze samen met jou verder op zoek.

Contactgegevens

0900-9999 001www.verbreekdestilte.nl

Telefonisch bereikbaar van maandag t/m vrijdag van 09.00-17.00 uur. Het is mogelijk om anoniem te bellen.

Je kan je vraag ook per e-mail stellen via het contactformulier op de website van de Hulplijn.