Blauwe Maan 

Blauwe Maan is een laagdrempelig steunpunt, gespecialiseerd in het bieden van hulp na misbruik, voor mensen die er alleen niet uitkomen en woonachtig zijn in de regio Tilburg. Bij de organisatie werken een mix van professionals en geschoolde vrijwilligers, waaronder ook ervaringsdeskundigen.

 

BlauweMaan logo

 

Voor wie is de hulp?

Blauwe Maan biedt hulp aan slachtoffers van alle mogelijke vormen van seksueel misbruik uit de regio Tilburg. Ook andere direct betrokkenen zoals partners en ouders kunnen bij Blauwe Maan terecht. Er komen mensen met zeer uiteenlopende achtergronden. Je kunt er zonder doorverwijzing of diagnose terecht. Er zijn geen kosten aan verbonden. Er is geen wachtlijst. Als je belt krijg je een hulpverlener aan de lijn.

Welke hulp biedt Blauwe Maan?

Blauwe Maan biedt hulp op maat: bij de begeleiding draait het om jou, om jouw verhaal en om wat jij nodig hebt om weer verder te kunnen met je leven. De cliënt bepaalt wat zij/hij nodig heeft en waar aan gewerkt wordt. Het doel is dat je je kracht hervindt en weer verder kunt met je leven.
Ze kunnen je in een serie persoonlijke gesprekken helpen bij het verwerken wat gebeurd is en je leven weer op de rails te krijgen. Je wordt ondersteund om je problemen op diverse terreinen in kaart te brengen en aan te pakken. Ook delen van je ervaringen in diverse lotgenotengroepen – zoals ouders van misbruikte kinderen of voor mannen – helpt en maakt je sterker.
Ze geven ook cursussen die helpen grip te krijgen op je leven, zoals ‘mindfulness’. Ook emotionele ondersteuning bij aangifte en juridische procedures is mogelijk.

Contactgegevens

013- 5437501www.blauwemaan.nl

Je kunt bellen voor een gesprek of om een persoonlijke afspraak te maken.

Bereikbaar op de volgende momenten
Maandag 13:00 tot 20:00 uur
Dinsdag 10.30 tot 18.00 uur
Woensdag 09.00 tot 18.00 uur
Donderdag 13.00 tot 20.00 uur

Blauwe Maan, hulp na onvrijwillige seks en misbruik
Wilhelminapark 55
5041 ED Tilburg