Blauwe Maan 

Blauwe Maan biedt professionele hulp slachtoffers van onvrijwillige seks, seksueel misbruik of seksueel grensoverschrijdend gedrag. Ook biedt de organisatie directe hulp aan naasten van het slachtoffer, waaronder partners en familieleden. Het hulpaanbod bestaat zowel uit hulp op afstand, hulp op locatie als groepshulpverlening. Blauwe Maan is actief in de regio Midden-Brabant.

 
Blauwe Maan

Hulp na seksueel misbruik

Sinds 1991 zet Blauwe Maan zich in voor slachtoffers van seksueel misbruik. Gevestigd in Tilburg, biedt de organisatie hulp aan de gehele regio. Bewoners uit Dongen, Heusden, Gilze en Rijen, Goirle, Hilvarenbeek en Oisterwijk kunnen dus ook bij Blauwe Maan terecht.

 

Hulp op afstand

Ben je slachtoffer van seksueel misbruik en wil je hier graag met iemand over praten? Voor een gesprek met een van de medewerkers van Blauwe Maan kun je bellen op het telefoonnummer 013-5437501. De hulplijn is bereikbaar op maandag en donderdag van 13 tot 20 uur, op dinsdag van 10.30 uur tot 18 uur en op woensdag van 9 tot 18 uur. Het is ook mogelijk om te chatten met een hulpverlener. De chatfunctie is geopend op maandag en donderdag van 18.15 uur tot 19.45 uur maar vaak kun je ook chatten tijdens de openingsuren van de hulplijn. Ga naar de chat via deze link.

 

Hulp op locatie

Wil je liever face to face met iemand praten? Dan kan dit ook. Het maakt niet uit waar je over wilt praten. Zelfs als je niet weet waar je het over wilt hebben, is het altijd goed om in een veilige omgeving je gedachten en gevoelens op een rij te kunnen krijgen. De hulpverleners kunnen naar een locatie toekomen, of je kunt langskomen op de vaste locatie van Blauwe Maan aan het Wilhelminapark in Tilburg. Uiteraard blijven alle gesprekken strikt privé. Lees meer over de individuele hulpverlening van Blauwe Maan.

 

Mijn partner is seksueel misbruikt

Voor familieleden van slachtoffers organiseert Blauwe Maan bijeenkomsten. Het accent ligt hierbij op het uitwisselen van ervaringen en steun vinden bij elkaar. Lees meer over hulp voor naasten bij Blauwe Maan.

 

Lotgenotencontact seksueel misbruik

In sommige gevallen kan het heel erg helpen om met lotgenoten te praten over je gevoelens. Tijdens de groepshulpverlening worden diverse thema’s behandeld waaronder relaties en intimiteit, schuld en schaamte, grenzen stellen en opkomen voor jezelf. Er worden lotgenotenbijeenkomsten georganiseerd apart voor mannen, vrouwen of gemengd. Ga naar de pagina over lotgenotencontact voor meer informatie.

 

Ga direct naar de website van Blauwe Maan

 
www.blauwemaan.nl

Contactgegevens

013- 5437501www.blauwemaan.nl

Je kunt bellen of chatten voor een gesprek of om een persoonlijke afspraak te maken.

Telefonisch bereikbaar op:

Maandag 13:00 tot 20:00 uur
Dinsdag 10.30 tot 18.00 uur
Woensdag 09.00 tot 18.00 uur
Donderdag 13.00 tot 20.00 uur

Chat-hulpverlening bereikbaar op:

  • maandag en donderdag van 18:15 tot 19:45
  • De chat-hulpverlening is veelal ook tijdens de openingstijden van de hulplijn beschikbaar

Blauwe Maan, hulp na onvrijwillige seks en misbruik
Wilhelminapark 55
5041 ED Tilburg