Blauwe Maan 

Blauwe Maan is een laagdrempelig steunpunt, gespecialiseerd in het bieden van hulp na misbruik, voor mensen die er alleen niet uitkomen en woonachtig zijn in de regio Tilburg. Bij de organisatie werken een mix van professionals en geschoolde vrijwilligers, waaronder ook ervaringsdeskundigen.

 

BlauweMaan logo

 

Voor wie is de hulp?

Blauwe Maan biedt hulp aan slachtoffers van alle mogelijke vormen van seksueel misbruik uit de regio Midden-Brabant.  Ook andere direct betrokkenen zoals partners en ouders kunnen bij Blauwe Maan terecht. Er komen mensen(m/v) met zeer uiteenlopende achtergronden. Je kunt er zonder doorverwijzing of diagnose terecht. Er zijn geen kosten aan verbonden. Er is geen wachtlijst. Als je belt of chat, krijg je een hulpverlener aan de lijn.

Welke hulp biedt Blauwe Maan?

Blauwe Maan biedt hulp op maat: bij de begeleiding draait het om jou, om jouw verhaal en om wat jij nodig hebt om weer verder te kunnen met je leven. Jij bepaalt wat je nodig hebt en waar aan gewerkt wordt. Het doel is dat je je kracht hervindt en weer verder kunt met je leven. Blauwe Maan kan je in persoonlijke gesprekken helpen bij het verwerken van wat gebeurd is, zodat je je leven weer op de rails kunt krijgen. Je wordt ondersteund om je problemen op diverse terreinen in kaart te brengen en aan te pakken. Ook het delen van je ervaringen in diverse lotgenotengroepen; jongvolwassenen, vrouwen, mannen of ouders van misbruikte kinderen, helpt en maakt je sterker. Blauwe Maan geeft ook cursussen die helpen grip te krijgen op je leven, zoals ‘mindfulness’ of “boost je zelfbeeld”. Ook emotionele ondersteuning bij aangifte en juridische procedures is mogelijk.

Contactgegevens

013- 5437501www.blauwemaan.nl

Je kunt bellen of chatten voor een gesprek of om een persoonlijke afspraak te maken.

Telefonisch bereikbaar op:

Maandag 13:00 tot 20:00 uur
Dinsdag 10.30 tot 18.00 uur
Woensdag 09.00 tot 18.00 uur
Donderdag 13.00 tot 20.00 uur

Chat-hulpverlening bereikbaar op:

  • maandag en donderdag van 18:15 tot 19:45
  • De chat-hulpverlening is veelal ook tijdens de openingstijden van de hulplijn beschikbaar

Blauwe Maan, hulp na onvrijwillige seks en misbruik
Wilhelminapark 55
5041 ED Tilburg