Terug naar nieuws

Perspectief herstelbemiddeling: contact met de ander helpt

Geplaatst op 30 mei 2018

Een verkeersongeval kan enorm ingrijpende gevolgen hebben. Als slachtoffer of nabestaande kan je achterblijven met allerlei vragen, waar in bepaalde gevallen alleen de veroorzaker antwoord op kan geven. Contact tussen de beide partijen kan dan ondersteuning bieden bij de verwerking en het herstel.

De organisatie ‘Perspectief herstelbemiddeling’ begeleidt contact tussen betrokkenen na een ingrijpende gebeurtenis. In de week van 28 mei t/m 1 juni vragen zij met hun campagne ‘Verder na een verkeersongeval? Contact met de ander helpt’, extra aandacht voor de mogelijkheid tot herstelbemiddeling na een verkeersongeval of -misdrijf.

Bij Perspectief herstelbemiddeling heeft de ervaring geleerd dat zowel slachtoffers en nabestaanden, als veroorzakers van verkeersongevallen vaak behoefte hebben aan onderling contact. Contact met de veroorzaker van een verkeersongeval geeft inzicht in de gebeurtenis en kan hiermee ondersteuning bieden in het verwerkingsproces. Veroorzakers van een verkeersongeval kunnen daarentegen kampen met schuldgevoelens, waardoor onderling contact ook voor hen van grote waarde kan zijn.

Om meer mensen bekend te maken met de mogelijkheden tot herstelbemiddeling en de rol die Perspectief herstelbemiddeling hierin kan spelen, is deze campagne gelanceerd. Bemiddeling is mogelijk na alle soorten verkeersongevallen en kan op elk gewenst moment worden gestart; kort na de gebeurtenis of jaren later. Begeleiders van Perspectief herstelbemiddeling begeleiden dit contact op zorgvuldige wijze, waarbij vrijwilligheid en vertrouwelijkheid altijd voorop staan.

Herstelbemiddeling is bedoeld voor slachtoffers, nabestaanden, getuigen en veroorzakers van verkeersongevallen. Meer informatie over Perspectief herstelbemiddeling en de mogelijkheid tot aanmelden is te vinden via: www.perspectiefherstelbemiddeling.nl.