Nieuwsartikelen

 • Hoe kan een ervaringsdeskundige huiselijk geweld mij helpen?

  15 augustus 2018

  Stel dat je jarenlang in huiselijk geweld leeft. Dat je niet meer weet wat je voelt, of denkt. Je eigenlijk niet meer weet wie je bent. Hoe zou een ander je dan kunnen helpen? Wellicht kan een ervaringsdeskundige huiselijk geweld hierin uitkomst bieden.

 • Wat moet je doen als je bent opgelicht op marktplaats?

  10 augustus 2018

  Jaarlijks maken miljoenen mensen gebruik van Marktplaats. Helaas zitten hier altijd een aantal rotte appels tussen. Je bent overeen gekomen over een prijs, maar na week heb je nog steeds niets ontvangen. Als je contact op probeert te nemen met de verkoper krijg je geen gehoor. Wat nu? Onderstaand staan een aantal tips over wat

 • Ik ben verkracht, wat moet ik doen?

  1 augustus 2018

  Na een verkrachting val je in een diep dal van onzekerheid: waarom overkwam dit jou? Wil je aangifte doen? Hoe kan je ervoor zorgen dat je je verhaal niet vaker hoeft te doen dan strikt noodzakelijk? Met al deze vragen hoef je niet alleen te worstelen. Het vragen om hulp is essentieel en hoe sneller

 • Hoe herken je kindermisbruik?

  26 juli 2018

  De betrokken vader met de goede baan, de oude vriend aanwezig op ieder familiefeest, de oom die altijd voor ons klaarstaat. Kindermisbruik kent geen stereotype dader. Het komt in alle lagen van de samenleving voor en vind in de meeste gevallen plaats in de huiselijke kring. Maar hoe herken je kindermisbruik? Het herkennen van de

 • Onderzoek ‘Leven met een vermissing’

  30 mei 2018

  Met behulp van het onderzoek ‘Leven met een vermissing’ door Lonneke Lenferink, zijn de psychologische klachten waarmee achterblijvers van vermisten kampen, in kaart gebracht. In samenwerking met een netwerk van therapeuten is vervolgens een passende therapievorm ontwikkeld.

 • Perspectief herstelbemiddeling: contact met de ander helpt

  30 mei 2018

  Een verkeersongeval kan enorm ingrijpende gevolgen hebben. Als slachtoffer of nabestaande kan je achterblijven met allerlei vragen, waar in bepaalde gevallen alleen de veroorzaker antwoord op kan geven. Contact tussen de beide partijen kan dan ondersteuning bieden bij de verwerking en het herstel.

 • ‘Radiostilte’ – de theatertour van Wendy Hoogendijk

  23 mei 2018

  Wendy Hoogendijk is theatermaker en zangeres. In het najaar van 2017 is haar autobiografische theatersolo ‘Radiostilte’ in première gegaan. Wendy’s inspiratie voor ‘Radiostilte’ is uit het leven gegrepen en ze hoopt hiermee mensen te kunnen helpen hun eigen veerkracht te hervinden.

 • Magazine HulpPost april 2018

  2 mei 2018

  In ons magazine HulpPost informeren wij je over onze inspanningen om de hulpverlening aan- en (recht)positie van slachtoffers en nabestaanden te verbeteren.

 • Ernstige verkeersdelicten: advies Fonds Slachtofferhulp concept-wetsvoorstel

  2 mei 2018

  Fonds Slachtofferhulp heeft advies gegeven over het concept-wetsvoorstel ernstige verkeersdelicten. Hiermee wordt tegemoetgekomen aan de wens van verkeersslachtoffers en nabestaanden om zeer gevaarlijk rijgedrag zwaarder te straffen.

 • De samenleving beter beschermen tegen wegpiraten

  25 april 2018

  Hoe kunnen we onze samenleving beter beschermen tegen wegpiraten en verkeersslachtoffers en nabestaanden meer erkenning geven voor wat hen is aangedaan?