Nieuwsartikelen

 • Praktische hulp na ramp beperkt trauma en stress

  18 september 2017

  De hulp in Sint-Maarten moet zich niet enkel beperken tot het materiële herstel. De mentale gezondheid van de bevolking is net zo belangrijk..

 • Helft meisjes valt voor ‘loverboys’

  12 september 2017

  Hulpverlener Moviera voerde afgelopen zaterdagnacht voor de derde keer een toneelspel met serieuze ondertoon op. Van de 60 meisjes en vrouwen die op de Korenmarkt een uitnodiging kregen om mee te doen aan een fotoshoot gingen 32 daarop in.

 • Slachtoffers vragen betere bescherming

  5 september 2017

  Slachtoffers van geweld en nabestaanden doen een dringend beroep op de partijen aan de formatietafel. Ze eisen betere bescherming van het volgende kabinet.

 • Sneller hulp voor wie einde wil maken aan geweld thuis

  16 augustus 2017

  Wie zelf hulp zoekt bij huiselijk geweld, krijgt tijdens een proef in de Rotterdamse regio direct een eerste gesprek bij Veilig Thuis. Als het lukt nog dezelfde dag. Dit om te voorkomen dat diegene alsnog afhaakt. ,,Als je te lang wacht, is het risico groot dat het helpen moeilijker wordt”, zegt projectleider Eefje Janssens.

 • Politie gaat over tot saboteren cybercrimineel

  15 augustus 2017

  Door het platleggen van malafide websites, het blokkeren van rekeningnummers, naamregistratie en het kraken van gijzelsoftware maakt de politie de criminelen het werken onmogelijk. De politie kiest voor deze methode, omdat het vinden van daders moeilijk en tijdrovend is, terwijl het kinderlijk eenvoudig en lucratief is om als internetcrimineel aan de slag te gaan.

 • ‘Seksuele en relationele vorming in het onderwijs moet beter’

  13 juli 2017

  Er moet nog veel verbeteren om met seksuele en relationele vorming in het onderwijs seksueel geweld tegen kinderen te voorkomen, stelt Nationaal Rapporteur Mensenhandel en Seksueel Geweld tegen Kinderen Corinne Dettmeijer in haar rapport ‘Effectief preventief’.

 • Meer dan 1 miljoen bezoekers op SlachtofferWijzer.nl

  6 juli 2017

  SlachtofferWijzer.nl is in vijf jaar tijd meer dan één miljoen keer bezocht. De website biedt praktische informatie en wijst slachtoffers en hun naasten de weg naar meer dan 100 verschillende hulporganisaties.

 • Slachtofferhulp Nederland pleit voor sterkere juridische positie van slachtoffers in de strafrechtelijke procedure

  5 juli 2017

  De modernisering van het Wetboek van Strafvordering is in volle gang. Naar aanleiding van de eerste conceptwetsvoorstellen voor het wetboek hebben wij een advies uitgebracht…

 • Training voor leerkrachten om kindermishandeling te herkennen

  4 juli 2017

  Duizenden Rotterdamse leerkrachten krijgen komend schooljaar een training om signalen van huiselijk geweld en kindermishandeling vroegtijdig te herkennen. 

 • Seksuele voorlichting in onderwijs is onder de maat

  30 juni 2017

  Seksuele voorlichting op scholen schiet te tekort als je daarmee wil voorkomen dat jongeren seksueel over de schreef gaan.