Nieuwsartikelen

 • ‘Seksuele en relationele vorming in het onderwijs moet beter’

  13 juli 2017

  Er moet nog veel verbeteren om met seksuele en relationele vorming in het onderwijs seksueel geweld tegen kinderen te voorkomen, stelt Nationaal Rapporteur Mensenhandel en Seksueel Geweld tegen Kinderen Corinne Dettmeijer in haar rapport ‘Effectief preventief’.

 • Meer dan 1 miljoen bezoekers op SlachtofferWijzer.nl

  6 juli 2017

  SlachtofferWijzer.nl is in vijf jaar tijd meer dan één miljoen keer bezocht. De website biedt praktische informatie en wijst slachtoffers en hun naasten de weg naar meer dan 100 verschillende hulporganisaties.

 • Slachtofferhulp Nederland pleit voor sterkere juridische positie van slachtoffers in de strafrechtelijke procedure

  5 juli 2017

  De modernisering van het Wetboek van Strafvordering is in volle gang. Naar aanleiding van de eerste conceptwetsvoorstellen voor het wetboek hebben wij een advies uitgebracht…

 • Training voor leerkrachten om kindermishandeling te herkennen

  4 juli 2017

  Duizenden Rotterdamse leerkrachten krijgen komend schooljaar een training om signalen van huiselijk geweld en kindermishandeling vroegtijdig te herkennen. 

 • Seksuele voorlichting in onderwijs is onder de maat

  30 juni 2017

  Seksuele voorlichting op scholen schiet te tekort als je daarmee wil voorkomen dat jongeren seksueel over de schreef gaan.

 • Politie zelden ingeschakeld bij seksueel misbruik in sport

  26 juni 2017

  Meldingen over seksueel misbruik in de sportwereld worden vaak niet adequaat afgehandeld. Informatie over misbruikzaken blijft steken bij clubs, bonden en het Vertrouwenspunt van sportkoepel NOCNSF, waardoor daders onnodig lang hun gang kunnen gaan. Bovendien wordt de politie zelden ingeschakeld. Dat blijkt uit onderzoek van Bureau Beke en de Vrije Universiteit Amsterdam. Onderkant formulier De

 • Van Rijn redt Kindertelefoon van de ondergang

  9 juni 2017

  De Kindertelefoon blijft bestaan. Staatssecretaris Van Rijn neemt de financiering van deze en twee andere vertrouwensorganisaties voor zijn rekening, laat hij vanmiddag aan de Tweede Kamer weten. De clubs hoeven zo geen aparte deals meer te sluiten met alle gemeenten. De Kindertelefoon, de organisatie van vertrouwenspersonen voor de jeugdhulp (AKJ) en hulplijn Sensoor zouden vanaf

 • Jaap Chrisstoffelspenning 2017 voor Iva Bicanic

  9 juni 2017

  Iva Bicanic kreeg vandaag uit handen van Leo de Nobel, de Jaap Chrisstoffelspenning 2017 uitgereikt. Deze onderscheiding wordt elke twee jaar uitgereikt aan een Nederlander die zich in het bijzonder verdienstelijk heeft gemaakt op het gebied van psychotrauma bij kinderen. Iva zet zich iedere dag met hart en ziel in voor deze groep jonge slachtoffers.