Nieuwsartikelen

 • Onderzoek ‘Leven met een vermissing’

  30 mei 2018

  Met behulp van het onderzoek ‘Leven met een vermissing’ door Lonneke Lenferink, zijn de psychologische klachten waarmee achterblijvers van vermisten kampen, in kaart gebracht. In samenwerking met een netwerk van therapeuten is vervolgens een passende therapievorm ontwikkeld.

 • Perspectief herstelbemiddeling: contact met de ander helpt

  30 mei 2018

  Een verkeersongeval kan enorm ingrijpende gevolgen hebben. Als slachtoffer of nabestaande kan je achterblijven met allerlei vragen, waar in bepaalde gevallen alleen de veroorzaker antwoord op kan geven. Contact tussen de beide partijen kan dan ondersteuning bieden bij de verwerking en het herstel.

 • ‘Radiostilte’ – de theatertour van Wendy Hoogendijk

  23 mei 2018

  Wendy Hoogendijk is theatermaker en zangeres. In het najaar van 2017 is haar autobiografische theatersolo ‘Radiostilte’ in première gegaan. Wendy’s inspiratie voor ‘Radiostilte’ is uit het leven gegrepen en ze hoopt hiermee mensen te kunnen helpen hun eigen veerkracht te hervinden.

 • Magazine HulpPost april 2018

  2 mei 2018

  In ons magazine HulpPost informeren wij je over onze inspanningen om de hulpverlening aan- en (recht)positie van slachtoffers en nabestaanden te verbeteren.

 • Ernstige verkeersdelicten: advies Fonds Slachtofferhulp concept-wetsvoorstel

  2 mei 2018

  Fonds Slachtofferhulp heeft advies gegeven over het concept-wetsvoorstel ernstige verkeersdelicten. Hiermee wordt tegemoetgekomen aan de wens van verkeersslachtoffers en nabestaanden om zeer gevaarlijk rijgedrag zwaarder te straffen.

 • De samenleving beter beschermen tegen wegpiraten

  25 april 2018

  Hoe kunnen we onze samenleving beter beschermen tegen wegpiraten en verkeersslachtoffers en nabestaanden meer erkenning geven voor wat hen is aangedaan?

 • Vergoeding affectieschade nu ook voor naasten en nabestaanden wettelijk geregeld

  11 april 2018

  Vandaag is door de Eerste Kamer het wetsvoorstel vergoeding van affectieschade aangenomen. In het wetsvoorstel is opgenomen dat naast slachtoffers zelf, ook naasten en nabestaanden aanspraak kunnen maken op de vergoeding van affectieschade. Een mooie mijlpaal waarvoor Fonds Slachtofferhulp zich, samen met diverse partners uit het werkveld, jarenlang actief heeft ingezet. Affectieschade Affectieschade wordt veroorzaakt

 • Daders van ernstige gewelds- en zedenmisdrijven permanent weren uit woonomgeving slachtoffers en nabestaanden

  4 april 2018

  Daders van ernstige gewelds- en zedenmisdrijven zouden permanent geweerd moeten worden uit de woonomgeving van slachtoffers en nabestaanden.

 • Stijging in uitgekeerd bedrag door Schadefonds

  29 maart 2018

  Het Schadefonds voorziet in een financiële tegemoetkoming voor slachtoffers van geweldsmisdrijven. De laatste drie jaar is de hoogte van de uitkering aanzienlijk gestegen.

 • We maken het de cybercrimineel wel érg makkelijk

  5 maart 2018

  Nederlanders doen te weinig om zich te wapenen tegen internetcriminaliteit. Zo gebruiken vier op de tien mensen één wachtwoord voor meerdere accounts.