Of je nu slachtoffer, getuige of nabestaande bent, een verkeersongeluk, woningbrand of medisch incident kan heel ingrijpend zijn. De gevolgen verschillen per slachtoffer, maar neem deze altijd serieus. Naast lichamelijke gevolgen, zoals verwondingen of een trauma, kan er ook financieel heel wat op je afkomen. Bijvoorbeeld als je iemand aansprakelijk wilt stellen voor het ongeval en de lichamelijke of emotionele letselschade wilt verhalen. Je kunt hiervoor vakkundige hulp inschakelen. Laat je altijd goed voorlichten!

 

Heb je te maken gehad met een verkeersongeval?

Hoe heftig een verkeersongeval ook kan zijn, probeer snel een aantal praktische zaken te regelen. Ook wanneer het ongeluk heeft plaatsgevonden tijdens werktijd. Ben je gewond geraakt? Bezoek dan zo snel mogelijk je huisarts voor lichamelijk onderzoek. Ook al je klachten weinig lijken voor te stellen. Een bezoek aan je huisarts is belangrijk voor je herstel en voor de latere financiële en juridische afhandeling van het ongeluk. Als nabestaande van iemand die is omgekomen door een verkeersongeval kun je ook aanspraak maken op een schadevergoeding.

 Lees meer over hulp bij een verkeersongeval…

Heb je te maken gehad met een woningbrand?

Een woningbrand is een dramatische ervaring met nare gevolgen. Vrijwel alle slachtoffers hebben te maken met emotionele, financiële en praktische schade. Door rook, vuur en water zijn dierbare spullen, kleding, meubels en andere bezittingen verloren gegaan. Alles in huis heeft waarde en vervangen is kostbaar. Het is belangrijk om na te gaan welke verzekeringen je hebt en hoe je geleden schade kan verhalen. De meeste mensen slagen erin het trauma te verwerken en de draad van het leven weer op te pakken. Anderen hebben er hulp bij nodig en houden psychische en lichamelijke klachten. Voor meer informatie op praktisch, juridisch en emotioneel gebied kun je terecht op de betreffende pagina’s.

 Lees meer over hulp bij een woningbrand…

Heb je te maken gehad met een medisch ongeval?

Een medisch incident kan fysiek, emotioneel en financieel heel ingrijpend zijn. Bijvoorbeeld als je arbeidsongeschikt bent verklaard en niet meer kan werken of wanneer je nabestaande bent van iemand die is overleden door een medisch ongeval.

 

Vaak is het niet meteen duidelijk of het om een medische complicatie gaat of dat er een verwijtbare fout is gemaakt. Het kan dan voorkomen dat de arts of het ziekenhuis waar je bent behandeld geen (goede) verklaring geeft voor wat er is fout gegaan. Of dat het moeilijk is om aan te tonen wie aansprakelijk is voor het vergoeden van de letstelschade. Het is altijd verstandig om met het ziekenhuis in gesprek te gaan over het medisch ongeval. Als je het gevoel hebt niet te worden gehoord door de arts kun je terecht bij de klachtenfunctionaris van het ziekenhuis. Voor meer informatie op praktisch, juridisch en emotioneel gebied kun je terecht op de betreffende pagina’s.

 Lees meer over hulp bij een medisch incident…