Veilige opvangplek

Ben je op zoek naar een veilige opvangplek? Klik dan hier.

Advies en informatie

Eergerelateerd geweld kan uit van alles bestaan. Denk aan bedreiging, mishandeling, huwelijksdwang, ontvoering, vrijheidsbeperking, gedwongen abortus, gedwongen afstand doen van een pasgeboren kind, terugsturen naar land van herkomst en in de uiterste gevallen eerwraak oftewel moord. Als slachtoffer van een of meer van deze delicten kun je voor advies terecht bij onder meer Veilig Thuis en de aandachtsfunctionaris eergerelateerd geweld van de politie. Hieronder vind je nog meer hulpverlenende organisaties.

Ben je bang voor huwelijksdwang? Op de website www.trouwentegenjewil.nl vind je tips over wat te doen. Informatie over eer en over wat je kan doen tegen eergerelateerd geweld is te vinden op onder andere www.hallokezban.nl en www.watiseer.nl. Tenslotte vind je hieronder ook websites met informatie.

Veilig Thuis

Bij Veilig Thuis kan je terecht voor een luisterend oor, advies en hulp vanwege huiselijk geweld en kindermishandeling. Ze zijn ook deskundig op het gebied van eergerelateerd geweld.
Als het nodig is onderzoeken ze wat er aan de hand is, doorbreken ze onveilige situaties en organiseren ze de juiste hulp. Ook als je twijfelt of je slachtoffer bent van eergerelateerd geweld kan je contact opnemen met Veilig Thuis.

Kinderen

Voor kinderen tot 18 jaar is er de mogelijkheid om zelf te chatten of te bellen. Neem daarvoor een kijkje op www.chatmetfier.nl of neem contact op met de Kindertelefoon.

 

5 relevante hulporganisatieshulporganisatiehulporganisaties

 • De Kindertelefoon 

  Bij De Kindertelefoon kun je als kind of jongere terecht om in vertrouwen te praten over een probleem waarbij je hulp, advies of informatie nodig hebt. Word je bijvoorbeeld gepest, heb je problemen thuis, ruzie met je vrienden of voel je je rot, dan kun je terecht bij De Kindertelefoon.

 • Fier

  Fier is expertise- en behandelcentrum op het gebied van geweld in afhankelijkheidsrelaties. Het hulpaanbod bestaat onder andere uit advies (telefonisch en online), begeleiding, veilige opvang en behandeling.

 • Stichting Zijweg

  Stichting Zijweg steunt vrouwen en hun kinderen die te maken hebben (gehad) met geweld en/of stalking door een (ex-)partner. Ze bieden slachtoffers een luisterend oor, lotgenotencontact en advies.

 • Veilig Thuis

  Bij Veilig Thuis kan je terecht voor een luisterend oor, advies en hulp na huiselijk geweld en/of kindermishandeling.

 • Veilige Haven

  Veilige Haven is er voor jongeren, mannen en vrouwen uit multicultureel Amsterdam en omstreken die een plek zoeken waar ze terecht kunnen met homo-, biseksuele, lesbische of transgendergevoelens (LHBT).