Aysun: “Na twee gesprekken ging ik weer alleen op pad.” 

Omdat ik vers en lekker eten belangrijk vind, haal ik de boodschappen voor mijn gezin altijd op de Haagse Markt. Een paar maanden geleden was ik daar met mijn twee jongste kinderen en had ik al behoorlijk wat spullen gekocht. Terwijl ik een zak met groenten aan de buggy hing, werd opeens mijn tas van mijn arm gegrist. Gelijk begon ik te roepen en te schreeuwen, maar die dief was heel snel weg. Ik heb hem niet eens goed gezien, maar ik was wel mijn telefoon, paspoorten en portemonnee kwijt.

Aangifte en hulp van Slachtofferhulp Nederland

Omdat naast de markt een politiebureau zit, heb ik direct aangifte gedaan. Eenmaal thuisgekomen begon ik over mijn hele lijf te rillen, ik was toch wel erg geschrokken. Het gevolg was dat ik me niet meer op mijn gemak voelde op de markt, of zelfs gewoon op straat. Een vriendin adviseerde me met iemand van Slachtofferhulp Nederland te praten, maar die hadden al gebeld en toen had ik gezegd dat ik het niet wilde. Mijn vriendin vond uit dat je dan alsnog bij ze terecht kan, waarna ik op gesprek gegaan. Het was goed om iemand te hebben die naar het hele verhaal wilde luisteren en me uitlegde dat het niet gek is, dat ik hierdoor van slag was. Uiteindelijk heb ik maar twee gesprekken gedaan en toen ging het eigenlijk al beter.

Voorzichtiger geworden

Sinds deze diefstal doe ik wel voorzichtiger met mijn spullen als ik naar de markt toega en neem alleen het hoognodige mee in mijn tas. Gelukkig kijk ik niet meer de hele tijd bang op als iemand me aanraakt. Dat kan ook niet want daar is het veel te druk voor op de markt.