Terug naar agenda

Themadag ‘Oog voor ervaringsdeskundigheid’

Start: 23 november 2018 om 09:30
Eind: 23 november 2018 om 17:00
Locatie:

Locatie: Hilton Hotel, Den-Haag

 


Plan je route

In de Week tegen Kindermishandeling organiseren de Academie voor Herstel en Ervaringsdeskundigheid (voorheen Stichting Geheim Geweld) en GGD Haaglanden op vrijdag 23 november 2018 voor lotgenoten én professionals de themadag ‘Oog voor ervaringsdeskundigheid’.

De ochtend zal bestaan uit een lezing van Thérèse Evers, voormalig zedenrechercheur en docent Zeden Politie Academie en schrijfster van de semi-autobiografische roman ‘De som der delen’ .
Ook is er een talkshow over de inzet van ervaringsdeskundigen door o.a. Wilma Boevink, het boegbeeld van de herstelbeweging, zelf ervaringsdeskundige en oprichter van de Vereniging voor Ervaringsdeskundigen, en Sietske Dijkstra, psycholoog, docent en onderzoeker.

In de middag kunt u deelnemen aan de volgende inspirerende workshops:

  • Ervaringsverhalen vormen nog geen ervaringskennisBasiscurriculum ervaringsdeskundigheid. Wat is ervoor nodig? – Wilma Boevink.
  • IMPACT studie en de STAIR methode – Danielle Oprel en Maartje Schoorl (PsyQ Den Haag, Psychotrauma).
  • Echte verandering; professionele en persoonlijke moed onmisbaar bij de aanpak van huiselijk geweld – Sietske Dijkstra.
  • Werken met eigen ervaringen – o.a. Hans Hoogerdijk, opleidingscentrum Howie the Harp.
  • Innerlijke moed en veerkracht –  door verschillende ervaringsdeskundigen.
  • Wijze lessen van een hulphond – coach op vier poten – Thérèse Evers.

De themadagen van de Academie voor Herstel en Ervaringsdeskundigheid worden mede mogelijk gemaakt door Fonds Slachtofferhulp.